Vrijdag 22 november 2019

REGIO Senioren in Utrecht weer terug in de collegebanken

De senioren van de locatie ‘De Parkgraaf, Centrum voor Revalidatie en Herstel’ in Utrecht mochten deze maand weer terug in de collegebanken. Muziekwetenschapper Johan legt aan een groep geïnteresseerden uit wat muzikaliteit is. Wanneer is iets muziek? Wat doet muziek met onze hersenen? Door middel van geluidsfragmenten krijgen senioren een kijkje in deze bijzondere studie.

De colleges worden georganiseerd door Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. De oprichters Enny van Arkel en Ilse Nieuwland startten hiermee omdat zij zagen dat ouderen en jongeren te weinig in contact komen met elkaar. Op landelijk niveau zetten zij studenten in om interactieve collegereeksen aan senioren te geven. Sinds de oprichting in 2014 hebben al meer dan 2500 leergierige senioren de colleges met veel plezier gevolgd. De colleges vinden plaats in buurtcentra, tehuizen en bibliotheken en met o.a. psychologie, filosofie, muziek, kunst, gezondheidswetenschappen en rechten is het aanbod zeer divers.

De deelnemers van De Parkgraaf hebben na afloop van het college zichtbaar genoten. “Wij kijken nu al uit naar de volgende keer.” Gelukkig voor de senioren van De Parkgraaf worden de colleges gegeven in een reeks van vier en komt student-docent Johan terug met nog meer muzikale vraagstukken. “Het laatste college zal gaan over het nut van muziek”, legt Johan uit. “Naast dat het fijn is om muziek te luisteren, kan muziek ook positieve effecten hebben op geheugen, pijnbestrijding, intelligentie en algemene ontwikkeling”. Niet alleen de senioren, maar ook Johan kijkt uit naar de volgende ontmoeting. “De mogelijkheid om mijn kennis en passie te delen met deze bijzondere groep was ontzettend leuk en leerzaam. De senioren gaven mij weer nieuwe invalshoeken”

Wilt u de colleges bijwonen of organiseren? Of wil jij colleges over je vakgebied geven? Stuur dan een e-mail dan naar info@ogjg.nl.

Op www.oudgeleerdjonggedaan.nl vindt u meer informatie.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden