Maandag 22 oktober 2018

REGIO Niet gieten, maar genieten op Utrechts belangrijkste bierfestival

REGIO > Mooi weer, leuke mensen, prima entourage en natuurlijk goede bieren: ziedaar de ingrediënten voor een geslaagd bierfeest. En die waren afgelopen zaterdag allemaal aanwezig op de 8e editie van het PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival. In de stoere omgeving van DeFabrique genoten zo'n 1500 liefhebbers van een aangenaam zonnetje en liefst 150 Utrechtse bieren, geschonken door dertig Utrechtse brouwerijen.

Alle brouwers selecteerden een van hun bieren voor de Tomas Schroën-trofee, genoemd naar de in bierkringen geliefde, maar vorig jaar overleden Bierverteller. Een gelouterde jury mocht hieruit het beste bier van de provincie Utrecht kiezen.

De nog jonge Utrechtse brouwerij 'House of Pint' mocht de prestigieuze prijs in ontvangst nemen. Het bier met de curieuze naam 'Arrr!' - voor de kenners: een black IPA - werd gekozen tot Meest Gewaardeerde Bier van de provincie Utrecht 2018. Tweede en derde werden de brouwerijen Hommeles uit Houten met een pumpkin ale en De Leckere uit Utrecht met een stout.

'Niet gieten, maar genieten', is het motto van de liefhebbers van speciale bieren, die werden geschonken in speciale proefglazen. Het aanbod beperkte zich overigens niet tot bier alleen. Zo waren er ook bierijs, biercocktails en bier-T-shirts te verkrijgen, kon je meedoen met een bierproeverij of een bierkwis, je laten knippen en scheren door een barbier, of meedoen met een gratis lesje bieryoga! Utrecht kent een levendige lokale biercultuur, die blíjft verbazen…


Winnaars Meest Gewaardeerde Bier van de provincie Utrecht 2018:

1. House of Pint (Utrecht, 2016)

Arrr! - Black IPA, 8% alc.

2. Hommeles (Houten, 2011)

Papoen - Pumpkin Ale (pompoenbier), 7%

(collab met Epe Bier Collectief)

3. De Leckere (Utrecht, 1997)

Diplomatic Stout - Stout, 8.4% alc.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden