Maandag 21 januari 2019

REGIO 3 tips voor lastige deur-aan-deur verkopers

Door de korte reistijd vanuit Utrecht is de Stichtse Vecht populair bij deur-aan-deur verkopers. Vooral verkopers van energiecontracten en goede doelen bellen regelmatig aan. De meningen hierover verschillen, maar één type verkoper wekt bij iedereen irritatie op: De opdringerige verkoper. Om u hiertegen te beschermen, kunt u de volgende drie tips gebruiken.

#1: Wees kordaat

Deur-aan-deur verkopers hebben een scherpe radar voor twijfel. Detecteren ze enige twijfel? Dan zetten ze alles op alles om de deal binnen te slepen. Wees daarom standvastig. Wanneer verkopers merken dat uw mening als een muur is waar ze nooit doorheen kunnen breken, geven ze snel op. Ze weten dan dat blijven proberen geen zin heeft en doen liever een nieuwe poging bij de volgende deur.

#2: Maak gebruik van uw rechten

Heeft u toch iets getekend en achteraf spijt? Geen zorgen. Volgens de colportagewet heeft u namelijk recht op 14 dagen bedenktijd. In deze tijd kunt u gewoon aangeven dat u de verkoop ongedaan wilt maken. Let op: Er zitten wel enkele voorwaarden aan deze bedenktijd. Meer informatie hierover staat op de website van Consuwijzer.

#3: Voorkomen is beter dan genezen

De simpelste oplossing blijft toch een sticker tegen deur-aan-deur verkopers. Deze kunt u bestellen op www.antiverkoopsticker.nl. Elke deur-aan-deur verkoper krijgt een basistraining waarin deze sticker voorbijkomt. Bovendien slaan verkopers deuren met zo’n sticker ook over uit eigenbelang. Ze weten immers dat de kans klein is dat ze iets verkopen bij deuren met stickers tegen colportage.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden