Zondag 22 september 2019

REGIO Blue Monday Run hardlopen voor en door mensen met depressie

LEIDSCHE RIJN > Op 21 januari 2019, zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar, organiseert MIND voor de tweede keer de MIND Blue Monday Run. In 20 Nederlandse gemeenten, zoals Amersfoort, Utrecht, Zwolle en Breda, organiseren mensen zélf hardloop- of wandelevenementen om aandacht te vragen voor de ernst van een depressie. Iedereen die het belangrijk vindt om mensen met een depressie te helpen kan zich aansluiten.

De hardloopevenementen, variërend van 2 tot meer dan 40 deelnemers, gaan niet om het winnen, maar om het samen aandacht besteden aan depressie en wat dit voor impact kan hebben op mensen en hun omgeving. Veel mensen die deelnemen hebben zelf of via een naaste te maken (gehad) met depressie. In 2018 deden meer dan 200 mensen in 20 gemeenten mee en het enthousiasme onder de deelnemers was groot. MIND haalde toen geld op voor de supportgroepen van de Depressie Vereniging. Dit jaar zamelt MIND geld in voor de bouw en lancering van de app ABI. Deze app is bedoeld om vrienden en familie van iemand met een depressie van tips en informatie te voorzien, bijvoorbeeld om depressie bespreekbaar te maken en te weten wat je kunt doen om iemand met een depressie te helpen.

Leidsche Rijn ( 17:07 uur (zonsondergang). Startpunt: Indekerngezond, Leidsche Rijn Centrum, achter de Jumbo Foodmarkt, naast het station.

Meer informatie over de MIND Blue Monday Run is te vinden op https://wijzijnmind.nl/agenda/mind-blue-monday-run. Aansluiten bij een van de runs kan nog steeds.

MIND grijpt Blue Monday ieder jaar aan om aandacht te vragen voor de ernst van een echte depressie. De organisatie wil een dialoog op gang brengen over deze psychische aandoening: hoe eerder je praat over je problemen, hoe eerder je geholpen kunt worden.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden