Maandag 23 september 2019

REGIO Natuurmonumenten Fortengidsen zoeken vrijwillige coördinator

REGIO > Ben jij graag een spin in het web, hou je van regelen en heb je hart voor cultureel erfgoed? Dan is de functie van vrijwillige coördinator fortenexcursies iets voor jou! De beheereenheid Vechtplassen van Natuurmonumenten organiseert jaarlijks een groot aantal (groeps)rondleidingen door vijf forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. De taak van de vrijwillige coördinator is aanvragen voor rondleidingen afhandelen. Je bent de spil tussen fortengidsen, klanten en de gebruikers/huurders van de forten.

Wie zoeken we?

Natuurmonumenten zoekt een echte regelneef of -nicht met organisatietalent. Je vindt het leuk om ervoor te zorgen dat aanvragen voor rondleidingen goed worden afgehandeld. En om met veel mensen (gidsen, klanten, organisaties) contact te hebben.

Wat ga je doen?

Je gaat de aanvragen voor fortenexcursies afhandelen en hebt contact met de klant, de fortengidsen en vaak ook met de gebruiker/huurder van het fort. Daarnaast help je mee in de planning van evenementen als Open Monumentendag en NMF Kamermuziekfestival. Als coördinator voer je jouw functie uit in nauw overleg met de boswachter Communicatie & Beleven.

Het werk is uitstekend uit te voeren vanuit huis en gaat voornamelijk via de mail of telefoon. Naar schatting kost het je zo’n 1,5 à 2 uur in de week. In drukke tijden (tussen april en oktober) wellicht iets meer en in de winter is het excursieseizoen nagenoeg afgelopen. Omdat het werk onregelmatig is, is het belangrijk dat je wél in de gelegenheid bent om regelmatig te checken of er aanvragen zijn, diensten die geruild moeten worden en dergelijke. Daarnaast ben je aanwezig bij het halfjaarlijks overleg van de fortengidsen.

Wat kun je van Natuurmonumenten verwachten?

Je gaat deel uitmaken van een leuk team van zo’n 15 fortengidsen. Natuurmonumenten organiseert elk jaar een vrijwilligersuitje voor de fortengidsen. Ook maken we af en toe een uitstapje naar één van de vele forten in Nederland. Om de forten van Natuurmonumenten beter te leren kennen, nodigen we je uit om mee te lopen met de rondleidingen.

Aanmelden

Heb je interesse voor de functie van vrijwillige coördinator fortenexcursies? Of heb je nog vragen hierover? Neem contact op met Olga Ekelenkamp, boswachter Communicatie en Beleven, o.ekelenkamp@natuurmonumenten.nl of 06 - 1321 6697.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden