Zondag 15 september 2019

REGIO Wereldkampioen robotvoetbal komt naar het Minkema College

WOERDEN > Op donderdag 7 februari krijgt het Minkema College de wereldkampioen robotvoetbal op bezoek. In een live voetbalwedstrijd laat Tech United van de TU Eindhoven zien waar zelfsturende robots toe in staat zijn. Een demonstratie van deze technologische ontwikkeling past bij de moderne techniek die het Minkema College zijn leerlingen biedt in de Mavo Tech, de keuzevakken van de basis/kaderopleidingen en de bètarichting van havo/vwo.

Midden in de aula van de Minkemalaan wordt aanstaande donderdag een speelveld opgezet waarop de wedstrijd zal worden gespeeld. Na een korte uitleg over de werking van de robots, komen zij in actie en spelen zij twee tegen twee een wedstrijd. Ruim 500 leerlingen kunnen om 13.45 uur vanaf de tribunes de wedstrijd volgen.

“Het Minkema College gaat leerlingen met interesse in techniek een brede oriëntatie op de technische sector bieden met als doel hen te enthousiasmeren voor een technische vervolgopleiding. Een demonstratie zoals de TU/e die geeft, past daar mooi bij”, aldus Carl Breedijk, afdelingsleider mavo/havo.

Innovaties binnen de techniek volgen elkaar razendsnel op. Hierdoor ontstaan nieuwe beroepen (bijvoorbeeld in domotica, duurzaamheid en human technology). Enkele jaren geleden heeft het Minkema College besloten afscheid te nemen van de meer traditionele techniekrichtingen in het vmbo vanwege een teruglopende interesse bij leerlingen. “Het belang van goede technische krachten in het bedrijfsleven is echter groot. Vandaar dat het Minkema College de focus heeft verlegd naar hedendaagse technologie”, aldus Breedijk.

Naast nieuwe beroepen ligt de nadruk van techniek steeds meer op effectiviteit, duurzaamheid en de integratie van techniek in het dagelijks leven van de mens. De beroepsgerichte keuzevakken zoals 2D/3D-vormgeving en webshop sluiten hier dan ook bij aan. Op de Mavo Tech wordt gewerkt met vakken als programmeren en virtual en augmented reality. Dit sluit ook mooi aan bij de visie van de TU/e: met vernieuwende technologie als robots ontwikkelingen stimuleren waarbij de samenleving baat heeft.

Deze bijzondere voetbalwedstrijd wordt georganiseerd in het kader van het jubileumjaar van het Minkema College. Op 4 september 2019 bestaat de school 100 jaar en dat wordt 10 maanden lang gevierd met bijzondere thema’s. Het thema van februari is Master of science: de maand van de wetenschap.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden