Donderdag 19 september 2019

REGIO Modern knooppunt voor bus en tram in City Nieuwegein

NIEUWEGEIN > City Nieuwegein krijgt een modern knooppunt voor tram en bus, met extra voorzieningen voor fietsers en voetgangers. De provincie Utrecht en de gemeente Nieuwegein hebben daar gisteren een bestuursovereenkomst over getekend.

Bij het hoogwaardige knooppunt in het centrum van Nieuwegein komen nieuwe tram- en bushaltes, die geschikt zijn voor de langere trams en bussen. Die worden bovendien goed toegankelijk vanwege hun lage instap. Op het knooppunt kunnen reizigers straks snel overstappen van het ene vervoermiddelen op het andere. Fietsers en voetgangers krijgen directe toegang tot de nieuwe haltes.

Drukke halte wordt alleen maar drukker

Nieuwegein-Stadscentrum is nu al met zo’n 2.000 instappers, op Utrecht CS na, de drukste halte op de tramlijn. Daarnaast pakken nu ruim 1400 reizigers daar de bus. Dat worden er nog meer. Wethouder Hans Adriani vertelde gisteren dat de gemeente City Nieuwegein verder wil ontwikkelen tot een levendige, aantrekkelijke en duurzame binnenstad. "In City willen we zo’n 1.600 nieuwe woningen realiseren.”

Hoogwaardig knooppunt voor bus en tram

Gedeputeerde Dennis Straat van de provincie Utrecht noemde de overeenkomst een heuglijke dag voor reizigers in Nieuwegein en de regio. “Gemeente en provincie gaan samen City Nieuwegein tot een hoogwaardig, geïntegreerd, duurzaam knooppunt voor bus en tram maken, met ook nog eens extra voorzieningen voor fietsers en voetgangers. Dat knooppunt zal bovendien een extra impuls geven aan het OV in de hele grootstedelijke regio. Met de lagevloertrams die vanaf eind 2020 ook op City Nieuwegein stoppen, reis je straks snel en comfortabel van en naar het Utrecht Science Park.”

Foto: Provincie Utrecht

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden