Donderdag 19 september 2019

REGIO Parkeergarage Defensie-eiland Woerden open

WOERDEN > De openbare parkeergarage Defensie-eiland opent op zaterdag 16 februari voor het eerst haar deuren voor het publiek. Daarmee krijgt de oostkant van de Woerdense binnenstad er 80 overdekte parkeerplekken bij. De parkeergarage is bedoeld voor alle bezoekers van dat deel van de binnenstad. De openingstijden en de tarieven van de parkeergarage zijn gelijk aan die van parkeergarage Castellum aan de Meulmansweg. Bijzonder is dat Woerden hiermee opnieuw een parkeergarage heeft die een verhaal uit de Woerdense geschiedenis vertelt.

Gebruikers van de parkeergarage op het Defensie-eiland kunnen rekenen op de modernste service. De garage is ruim opgezet en uitgerust met de nieuwste systemen. Zo is er kentekenherkenning en contactloos betalen, ook zijn er zes oplaadpunten voor elektrische auto’s en is er ledverlichting met bewegingssensor. Bellen in de parkeergarage is binnenkort ook mogelijk, de garage krijgt 3G. De parkeergarage is net als garage Castellum 24 uur per dag, zeven dagen in de week geopend. Een verschil is dat de parkeergarage op het Defensie-eiland geen slagboom heeft, maar alleen een vouwhek. Dit werkt heel eenvoudig: zodra iemand een parkeerkaartje uit de automaat bij de inrit trekt, gaat het hek vanzelf open. Bij groen licht is inrijden toegestaan.

Verwijzingen naar de historie

Wie de parkeergarage binnenrijdt, ziet al gauw de vele verwijzingen naar het historische verleden van het Defensie-eiland. Tot in de jaren ’90 was het Defensie-eiland in gebruik bij Defensie voor kledingreparatie, wasserij, schoenmakerij en aanverwante werkzaamheden. Om de band met het verleden zichtbaar te maken, is de garage geschilderd in de kleur legergroen en hangen er in het trappengat bijzondere lampen in de vorm van een helm. Op de parkeerautomaten zijn afbeeldingen te zien die verwijzen naar het Defensie-verleden, binnenkort komen er ook grote historische foto’s op een aantal muren. Verder wordt er nog een tegeltableau aangebracht dat afkomstig is uit één van de voormalige defensiegebouwen. Defensie heeft dit tableau in 2013 aan gemeente Woerden overhandigd zodat het een plek kan krijgen waar alle Woerdenaren ervan kunnen genieten.

De parkeergarage Defensie-eiland is opgeleverd in goede samenwerking met de ontwikkelaar VORM-bouw en zijn aannemers.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden