Dinsdag 17 september 2019

REGIO Globale invulling schoollocaties Kamerik bekend

KAMERIK > Aan welke woningen er behoefte is in Kamerik, is op basis van een bewonersavond en een enquête in grote lijnen duidelijk. In totaal is er ruimte voor ongeveer 50 koopwoningen in alle prijssegmenten en typen woningen, met een nadruk op een- tot tweepersoonshuishoudens. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de eerste woningen eind 2021/begin 2022 worden opgeleverd. Voor de zomervakantie komt er een inloopavond om de inwoners te informeren over de gemaakte keuzes.

Nu de basisscholen De Wijde Blik en Eben-Haëzer eind dit jaar hun intrek nemen in het nieuwe schoolgebouw aan de Overstek, werkt de gemeente volop aan de plannen voor nieuwbouw op de achterblijvende locaties. Daarbij is ervoor gekozen om alleen koopwoningen te bouwen en geen huurwoningen. In Kamerik zijn er al meer huurwoningen dan gemiddeld in Woerden. Ook bleek uit de peiling in Kamerik dat er heel weinig vraag is naar huurwoningen. Bovendien komt er door het toevoegen van koopwoningen meer doorstroming op gang bij de huurwoningen. Op de beide locaties van De Wijde Blik komt een mix van appartementen en rijwoningen. Op de locatie van de Eben Haezer zullen kavels beschikbaar komen voor zelfbouw, individueel of met een groep.

Grote respons

In oktober vorig jaar is er samen met het Dorpsplatform een drukbezochte bewonersavond georganiseerd om bij de inwoners van Kamerik te polsen wat hun wensen en ideeën zijn voor de vrijkomende locaties. Ook is er een enquête in het dorp verspreid.

Wethouder Tymon de Weger (bouwen en wonen): “Er is een grote respons geweest, zowel van omwonenden als van Kamerikers die een woning zoeken. Een duidelijke conclusie was: er is vooral behoefte aan koopwoningen in alle prijscategoriën en alle types. Die wens hebben we nu vertaald naar de drie locaties. Een goed vooruitzicht dat er nu eindelijk een flink aantal woningen bij gaat komen in Kamerik!”.

Sleutelclub

De Sleutelclub is op zoek naar een nieuw onderkomen. Eerst werd daarbij gedacht aan de Eben-Haëzer. Vanwege de wens om in Kamerik snel woningen te bouwen, is echter besloten om dit schoolgebouw direct na het vrijkomen te slopen. De gemeente is nu met de Sleutelclub in gesprek om te kijken naar alternatieve locaties.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden