Zondag 22 september 2019

REGIO Emile Jaensch informateur bij Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

REGIO > De burgemeester van Oegstgeest, Emile Jaensch, wordt informateur bij Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Jaensch is voorgesteld door de VVD, de grootste partij bij de waterschapsverkiezingen van 20 maart 2019. Alle fracties in het nieuwe bestuur van het waterschap hebben hier tijdens de eerste bijeenkomst van het nieuwe algemeen bestuur mee ingestemd.

Jaensch heeft de volgende opdracht meegekregen: ‘'Verken welke mogelijkheden er zijn voor een stabiel college en een consistent collegeprogramma dat kan rekenen op een breed draagvlak in het algemeen bestuur.''

Als informateur gaat Jaensch vanaf vrijdag 29 maart met alle 11 in het nieuwe bestuur vertegenwoordigde fracties van partijen en de geborgde fracties, de dijkgraaf en de directie van Waternet afzonderlijk in gesprek. Zijn bevindingen deelt hij tijdens een openbare zitting met het algemeen bestuur op maandag 8 april.

Over Emile Jaensch

Emile Jaensch heeft ruime bestuurlijke ervaring in verschillende coalities in lokaal bestuur. Momenteel is hij burgemeester van Oegstgeest (sinds 2016). Tot die tijd was hij algemeen en dagelijks bestuurder in de stadsdelen Amsterdam Oud-Zuid (5 jaar) en Amsterdam Zuidoost (8 jaar). Vanuit die functies was hij namens de gemeente Amsterdam vertegenwoordiger in het Algemeen Bestuur Groengebied Amstelland en de Gebiedscommissie Amstel, Gooi en Vecht.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden