Zondag 15 september 2019

REGIO Groene transporthub officieel van start op Lage Weide

“Wij staan voor stadsdistributie zonder irritatie en uitstoot”

LAGE WEIDE > Hoe voorkom je dat de Nederlandse binnensteden verstopt raken door een groeiend aantal vrachtwagens? Met zijn groene verzamelmagazijnen annex overslagcentra aan de rand van de stad maakt City Hub in verschillende steden zero-emissie stadsdistributie mogelijk. Na de vestigingen in Roermond, Amsterdam en Den Haag opent nu ook de Utrechtse City Hub op industrieterrein Lage Weide officieel de deuren. Onder het toeziend oog van partners, klanten en investeerders vindt op vrijdagmiddag 12 april de verrassende openingshandeling plaats.

Peter van Donk, vestigingsmanager van City Hub Utrecht: “Het is voor logistieke dienstverleners bijna niet meer te doen om in binnensteden goederen af te leveren. Afgezien van de irritatie die de vele vrachtwagens en bestelwagens bij de lokale bewoners opleveren, zorgen de verkeersopstoppingen ook voor een aanzienlijke belasting van het milieu. Voor de chauffeurs zijn strakke planningen bijna niet meer haalbaar, zeker als alles vaker stilstaat.”

“Wij vangen al dat transport nu op in een hub aan de stadsrand. We bundelen daar alle goederen – groot en klein, van verschillende distributeurs – en brengen die met onze elektrische wagens en elektrische duwboot naar het stadscentrum van Utrecht. Zo verlopen de laatste transportkilometers zonder irritatie, zonder frustratie en vooral zonder CO2-emissie.”

Bundeling van transportstromen

Verschillende bedrijven maken al gebruik van de opslag- en overslagfaciliteiten van de Utrechtse City Hub-vestiging: “De vrachtwagen van Wasserij Best reed voorheen drie keer per week vanuit Amsterdam de Utrechtse binnenstad in om hotels en restaurants te beleveren.”

“Nu brengen ze het wasgoed eens per week naar onze hub aan de rand van Utrecht. Wij brengen vervolgens de juiste hoeveelheid linnen op het juiste moment bij de horeca.” Naast de hotels beleveren de elektrische voertuigen bijvoorbeeld ook modezaken in de binnenstad. “In die bundeling zit een belangrijk duurzaamheidsaspect.”


Succesvolle crowdfundingcampagne

City Hub Utrecht heeft inmiddels een halfjaar op proef gedraaid. Dankzij een succesvolle publieke crowdfundingcampagne – “Veel Utrechtenaren waarderen ons duurzame initiatief” – bestrijkt de vestiging inmiddels een oppervlak van 4800 m2.

Naast de distributiefunctie vervullen de slimme magazijnen aan de rand van de stad ook een opslag- en kantoorfunctie. “Ondernemers kunnen veilig hun spullen of magazijnvoorraad bij ons stallen. Daarnaast bieden we ook kantoorunits en ZZP-werkplekken aan. Dankzij onze aantrekkelijke ligging aan de rand van de stad wordt daar dankbaar gebruik van gemaakt.”

Blik op de toekomst

Als het aan City Hub ligt, kent straks elke grote en middelgrote stad één of meerdere City Hub-vestigingen. Van Donk: “Tijdens de officiële opening geven we met onze Blik op de Toekomst inzicht in onze plannen en de ontwikkelingen op het gebied van innovatieve voertuigen en slimme IoT-en e-commercetoepassingen voor een duurzamere logistiek.”

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden