Zondag 20 oktober 2019

REGIO Aftrap duurzaamheidswedstrijd Minkema College met lezing André Kuipers

WOERDEN > Op maandag 8 april komt astronaut André Kuipers een lezing geven over duurzaamheid aan de leerlingen van het Minkema College. Na deze lezing wordt de aftrap gegeven voor een duurzaamheidswedstrijd waarin alle leerlingen worden uitgedaagd een realiseerbaar idee te bedenken om onze school of de schoolomgeving duurzamer te maken. Het beste idee wordt beloond met een prijs en krijgt de kans om zijn of haar idee uit te voeren.

De lezing en wedstrijd worden georganiseerd in het kader van het jubileumjaar van het Minkema College. De lezing door André Kuipers is van 15.00 - 16.00 uur in de aula van onze locatie aan de Minkemalaan 1. Op 4 september 2019 bestaat de school 100 jaar en dat wordt 10 maanden lang gevierd met bijzondere thema’s. Het thema van april is Power Planet; de maand van de aarde.

De aftrap van deze wedstrijd wordt gegeven door een lezing door astronaut André Kuipers. Met het ruimtestation vloog André Kuipers 16 keer per dag een rondje rond de aarde. Grenzen tussen landen zijn vanuit de ruimte niet zichtbaar. Wél zichtbaar zijn de mondiale uitdagingen waar we met zijn allen voor staan: klimaatverandering, ontbossing, erosie, de gevolgen van verstedelijking. Nieuwe technologieën – van recycling tot aardobservatie door satellieten – zijn noodzakelijk voor een goede toekomst.

Binnen het Minkema College leiden we leerlingen op voor de toekomst. Maar wie bekommert zich om de toekomst van onze planeet? Het besef dat klimaatverandering gaande is en dat de milieuproblematiek steeds groter wordt, brengt mensen in actie. Op het niveau van onze leerlingen die deelnamen aan de klimaatstaking en thuis hun steentje bijdragen tot aan het niveau van de politiek met het klimaatakkoord. Daarom staat deze maand op school in het teken van de duurzaamheid: Hoe kunnen wij als school en leerlingen ons hiervoor inzetten? Door middel van de duurzaamheidswedstrijd wordt dit heel concreet gemaakt.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden