Dinsdag 17 september 2019

REGIO Geschiedenis komt tot leven in de nieuwe Expo van Het Utrechts Archief

UTRECHT > Het Utrechts Archief is van start gegaan met een grote verbouwing van de publiekslocatie aan de Hamburgerstraat. Na de feestelijke heropening in oktober is de nieuwe Expo dé plek om de ontwikkeling van de stad en provincie en de verhalen van de Utrechters te ontdekken.

Op basis van een unieke en omvangrijke collectie met tekeningen, foto’s, films, kaarten, oorkonden en andere bronnen beleeft de bezoeker tweeduizend jaar Utrechtse geschiedenis in de Expo. Het wordt een prikkelend startpunt van een bezoek aan de Domstad, waarbij inwoners van Utrecht, toeristen en schoolklassen op een verrassende ontdekkingstocht gaan door de Utrechtse geschiedenis en het archief op magische wijze tot leven komt. ‘In de aanloop naar het 900-jarig bestaan van Utrecht wil Het Utrechts Archief de rijke geschiedenis van stad en provincie nog toegankelijker en betekenisvoller maken. Zo kunnen straks nog meer bewoners en bezoekers genieten en leren van de prachtige collectie van Het Utrechts Archief’, vertelt Esther van Velden, projectleider van de herinrichting.

De nieuwe Expo laat zien hoe Utrecht zich ontwikkelde tot de plek die het nu is. Zo zie je hoe de werven gebouwd werden, Utrecht een studentenstad werd, de eerste editie van Lowlands in 1967 in de Jaarbeurs plaatsvond en het water uit de singels verdween én terugkeerde. Op de benedenverdieping van nieuwe Expo worden Utrechters en organisaties uitgenodigd om in wisselende projecten een bijdrage te leveren aan de (actuele) stadsgeschiedenis door een kleine tentoonstelling te maken of een activiteit te organiseren.

De nieuwe Expo wordt op vrijdag 4 oktober geopend, waarna een feestelijk openingsweekend volgt en een feestmaand vol activiteiten. Op dit moment is de tentoonstelling Utrecht Spoorstad te zien in Het Utrechts Archief

https://hetutrechtsarchief.nl/nieuws/419-nieuwe-expo-het-utrechts-archief-wordt-het-startpunt-om-utrechtse-geschiedenis-te-ontdekken

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden