Zaterdag 21 september 2019

REGIO Dit paasweekend start van fortenseizoen

REGIO > Het fortenseizoen gaat weer van start. In het paasweekend van 20 tot en met 22 april organiseren de forten, vestingen en kastelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie daarom leuke activiteiten.

Denk bijvoorbeeld aan het aanschuiven bij een heerlijke paasbrunch of meedoen aan een rondleiding. Laat je verrassen door de prachtige historische locaties en het bijzondere landschap. Zin in een sportieve uitdaging? Loop of fiets dan één van de vele bijzondere routes in de Waterlinie.


Ontdek fort bij Rijnauwen met Kapitein Dirk

Op maandag 22 april neemt Kapitein Dirk kinderen (5-10 jaar) bij fort bij Rijnauwen mee op ontdekkingstocht. Zij komen van alles te weten over de soldaten die vroeger op het fort leefden en werkten, krijgen te horen welke planten en dieren er leven, bezoeken de ondergrondse gangen en ondergaan de Dapperheidstest.

Foto-expositie fort Honswijk

In de buitenexpositie op fort Honswijk is een reis in 22 doeken te maken langs de forten en (inundatie)werken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Nieuwegein, Houten, Vianen en Culemborg. Elk object wordt zowel vanuit de lucht als vanaf de grond in beeld gebracht. Voor kinderen is er op het fort een leuke en leerzame speurtocht beschikbaar. De expositie is van 9.00 tot 17.00 uur.

Festival Tweetakt op fort Ruigenhoek

Festival Tweetakt is in het paasweekend te vinden op fort Ruigenhoek in Groenekan. In, op en rond het groene fort zijn theater-en dansvoorstellingen en veel spannende beeldende kunst voor alle leeftijden: grote sculpturen, interactieve installaties, videokunst en games.

Meer activiteiten

Er zijn nog veel meer activiteiten te beleven in dit paasweekend. Een expositie over WOII op fort Vuren, sporten op Werk aan het Spoel, een paasbrunch bij Hajé Linielanding of paaseieren zoeken bij Werk aan de Korte Uitweg.

Kijk voor meer uitjes op www.nieuwehollandsewaterlinie.nl, ga naar de agenda en activeer het filter 'Start Fortenseizoen'.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden