Zaterdag 21 september 2019

REGIO Utrechtse molens open voor publiek tijdens Nationale Molendagen

REGIO > Benieuwd hoe een watermolen de voeten droog houdt, of hoe een korenmolen meel maalt? Tijdens de Nationale Molendagen op 11 en 12 mei vertellen de molenaars van Utrechts Landschap graag over de werking en geschiedenis van ‘hun’ molen. Bij veel molens worden extra activiteiten georganiseerd.

In de provincie staan nog 36 molens, waarvan Utrechts Landschap er 23 in beheer heeft. Tijdens de Nationale Molendagen bakken de vrijwilligers van een aantal molens pannenkoeken, worden er kinderactiviteiten georganiseerd, en zijn er extra rondleidingen.

Kijk op de website van Utrechts Landschap voor een overzicht van de deelnemende molens: www.utrechtslandschap.nl/molendagen

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap is dé beschermer van natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. We zijn in 1927 opgericht. Utrechts Landschap heeft momenteel 600 vrijwilligers, 26.500 Beschermers en 65 Bedrijfsvrienden.

Onze natuur en erfgoed is letterlijk dichtbij Utrechters. We kopen natuurgebieden aan, ontwikkelen ze als het nodig is, maar vooral: we beheren natuur voor altijd. Die prachtige natuurgebieden zijn stuk voor stuk toegankelijk voor alle inwoners van onze provincie en voor hen die buiten Utrecht wonen. Daarnaast hebben we belangrijk monumentaal erfgoed onder onze hoede: meerdere landgoederen met opstallen, 23 werkende molens en Kasteel Loenersloot.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden