Maandag 21 oktober 2019

REGIO Honderden oude tractoren door Kamerik, Woerden en Waarder

REGIO > Op Hemelvaartsdag 30 mei vindt de O.P.A. (Oldtimer Parade Aanslingeren) trekkerdag plaats in Kamerik. Dit grootste historische tractoren evenement van het Groene Hart trekt steeds meer bezitters van oude tractoren vanuit heel Nederland. Vanaf het terrein nabij Van Teylingenweg 100 vertrekt in de ochtend de toertocht. In de middag worden de tractoren op het speciaal voor deze gelegenheid ingerichte terrein geparkeerd, al waar geïnteresseerde bezoekers vanaf 13.00 uur van harte welkom zijn.

Rond 9.00 uur vertrekken ruim 300 oude, unieke en bijzondere tractoren voor een roertocht door het Groene Hart. De tractoren vormen samen een bont gekleurd lint van meer dan vijf kilometer lang. Een groot aantal tractoren zijn nog in originele staat. Een aantal zijn geïmporteerd of van opa op kleinzoon overgegaan. Ze herinneren aan lang vervlogen tijden door hun leeftijd die gemiddeld tussen de vijftig en, in een aantal gevallen zelfs, bijna honderd jaar oud is.

De route voert langs dorpen, buurtschappen en een enkele keer door een stad, wat mooie beelden oplevert. Deze editie van de O.P.A. trekkerdag rijden de tractoren via Kamerik in de richting van Woerden, waarbij wegen zoals de Van Teylingenweg en ‘s Gravensloot worden afgewisseld met straten zoals de Jozef Israelslaan en de Hoge Rijndijk. Vervolgens gaat de optocht van tractoren via een klein stukje Barwoutswaarder en de Molendijk naar Waarder waar de traditionele pitstop plaatsvindt. Daarna gaan de honderden tractoren via o.a. de Oosteinde, de Boerendijk, Wilhelminaweg, Oudelandseweg en de Spruitweg weer terug naar Kamerik, nabij Van Teylingenweg 100.

De tractoren worden rond 13.00 uur terug verwacht op het evenementterrein, waar ze van dichtbij kunnen worden bewonderd.

Even zo belangrijk is de unieke collectie stationaire motoren en oude landbouwwerktuigen. Het is een waar schouwspel om deze motoren te bekijken. Het is bijna ondenkbaar dat deze, vele jaren en draaiuren later, nog steeds feilloos functioneren. Een ware lust voor ogen en de oren.

Er worden duizenden bezoekers verwacht. Het festival wordt om 17.00 uur afgesloten.

De toegang is gratis.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden