Maandag 23 september 2019

REGIO Haal de wereld in huis, word gastgezin

BREUKELEN > Met het programma High School Holland biedt Travel Active – Nederlands grootste uitwisselingsorganisatie – buitenlandse jongeren de mogelijkheid om naar ons land te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. Met als streven dat een avontuur in Nederland iets oplevert voor beide partijen. De Italiaanse Alice en Japanse Yuta komen in augustus voor een schooljaar naar Nederland en zal naar het Broklede College gaan, in Breukelen. Alice houdt van koken, reizen, wandelen en afspreken met vrienden. Yuta houdt van koken, sporten en films kijken.

Iedereen kan gastgezin zijn Gastgezinnen wonen overal in Nederland en zijn er in alle soorten en maten. Gezinnen met en zonder kinderen, alleenstaand, jong of al wat ouder: in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring.

Alice en Yuta stellen zich even voor

“Mijn naam is Alice, ik ben 16 jaar en ik kom uit Catania (Sicilië). Ik ben een nieuwsgierig persoon en vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Ik houd vooral erg van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.”

“Mijn hobby’s zijn onder andere muziek luisteren en een boek lezen. Koken vind ik ook erg leuk om te doen en ik zou graag een aantal Italiaanse gerechten voor jullie maken om te proeven. Ik wil graag leren van andere culturen en ben dus benieuwd wat dit aankomende jaar mij gaat brengen. Ik hoop dat jullie mij een plekje binnen jullie gezin willen bieden en dat we een leuke tijd samen gaan hebben.”

“Ik ben Yuta, 16 jaar oud en ik woon in Tokyo, Japan. Ik ga daar naar Tokyo Metropolitan High School. Mijn school heeft geen uniformen, wat erg uitzonderijk is voor Japan. Ik vind het leuk om met mensen te praten en kan met iedereen goed omgaan. Mijn hobby’s zijn zwemmen en koken. Ik ben lid van de zwemclub op school, maar vind eigenlijk heel veel sporten leuk en zou graag ook met jullie sporten, als jullie dat ook leuk vinden.”

“De reden dat ik graag naar Nederland wil komen is omdat ik graag wil ervaren hoe Nederlanders leven, vooral omdat ik gehoord heb dat de kinderen in Nederland de gelukkigste kinderen van de wereld zijn en dat wil ik natuurlijk graag ook ervaren. Ik heb dan ook grote bewondering voor Nederland. Wat weten jullie eigenlijk al over Japan en vinden jullie Japan een interessant land? Ik vertel jullie er graag meer over. Ik hoop veel van jullie te kunnen leren en als persoon te kunnen groeien.”

Meer informatie?

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden