Woensdag 23 oktober 2019

REGIO Willem III en Wilhelmina van Pruisen lanceren Waterlinie Academie!

REGIO > Afgelopen zaterdag hebben prins Willem III en prinses Wilhelmina van Pruisen de Waterlinie Academie gelanceerd. Plaats van handeling was de Goejanverwellesluis in Hekendorp bij Oudeweater. Voor Willem was het in 1672 een cruciaal onderdeel van de waterlinie, voor Wilhelmina was het in 1787 de plek waar de confrontatie tussen Patriotten en Oranje door haar aanhouding een hoogtepunt bereikte. Naast het dorpscomité Hekendorp 1787 gaven ook de historische verenigingen van Gouda, Oudewater en Haastrecht n acte de présence.

Waterlinie Academie van start

Op de website WaterlinieAcademie.nl – een initiatief van Stichting Oude Hollandse Waterlinie- kunnen bezoekers terecht voor informatie over de waterlinie aan de hand van originele bronnen, publicaties, kaarten, artikelen en modern beeldmateriaal. Met de website richt de Stichting zich op lokale onderzoekers, organisatoren van evenementen en een historisch geïnteresseerd publiek.

Historische verenigingen leveren een onmisbare bijdrage aan het onderzoek naar de waterlinie, en geven de liniegeschiedenis kleur met spraakmakende lokale verhalen. Via de Waterlinie Academie vindt u gemakkelijk lokale publicaties en zelfs originele bronnen.

Foto: Richard Grootbod

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden