Zaterdag 21 september 2019

REGIO Herstelwerkzaamheden N420 tussen Woerden en Nieuwerbrug

WOERDEN > Op 7 en 8 juni voert aannemer Roelofs reparatiewerkzaamheden uit op de Burgemeester Van Zwietenweg (N420) tussen Woerden en Nieuwerbrug. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet de weg worden afgesloten voor doorgaand verkeer.

De werkzaamheden betreffen het herstellen van een scheur over een lengte van ongeveer 250 meter die is ontstaan door zetting van de bodem. Met nieuw asfalt wordt het hoogteverschil van ruim 2 cm opgelost.

WEGAFSLUITING EN BEREIKBAARHEID

Vanaf vrijdagavond 7 juni, 20:00 uur tot zaterdagmiddag 8 juni, 18:00 uur is de Burgemeester Van Zwietenweg tussen de Parallelweg West (ter hoogte van Van Ooijen) en Nieuwerbrug afgesloten voor doorgaand verkeer.

• Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A12.

• De volkstuinen en Van Ooijen blijven bereikbaar. Dit staat ter plaatse aangegeven waarbij het betreffende bestemmingsverkeer wordt begeleid door verkeersregelaars.

• Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten een snelle en veilige doorgang.

De werkzaamheden zijn gepland in een weekend zodat er minder hinder is voor het verkeer en de omgeving.

ZETTINGSGEVOELIGE GROND

De Burgemeester Van Zwietenweg is aangelegd op zeer zettingsgevoelige veengrond. Voorafgaande aan de aanleg is de grond lange tijd voorbelast met veel zand om de grond te laten inklinken en stevig genoeg te maken om er een weg op aan te leggen. Het blijft echter onvoorspelbaar wanneer de zetting gelijkmatig verloopt en de verzakking beheersbaar is. Tot die tijd blijft de provincie de verkeersveiligheid van het wegdek goed in de gaten houden en repareren als dat nodig is.

SLAG OM DE ARM

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor de planning naar achteren verschuift.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden