Zondag 20 oktober 2019

REGIO Opening zorgvilla voor kinderen in Vleuten

VLEUTEN > Vrijdag 14 juni is de officiële opening van Villa ExpertCare in Vleuten. Chronisch zieken kinderen kunnen hier logeren, zodat ouders ondersteund worden bij de vaak zware zorg voor het kind. De chronisch zieke kinderen die logeren in de villa verrichten de openingshandeling deze dag.

In juni 2018 opende Villa ExpertCare Vleuten haar deuren aan de Kloosterweide 12 in Vleuten. Vanaf die dag biedt de villa woonzorg en logeerzorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar die chronisch of ernstig ziek zijn. Zij hebben vaak 24 uur per dag zorg nodig en dat is soms heel zwaar. Villa ExpertCare kan op verschillende manieren zorg uit handen nemen voor ouders. Daarnaast is Villa ExpertCare een medisch kinderdagverblijf en bieden wij flexibele opvangmogelijkheden. Ook kinderen uit de crisisopvang vinden in een villa tijdelijk een warm thuis.

Een echt thuisgevoel

In Villa ExpertCare is 24 uur per dag een gespecialiseerde verpleegkundige aanwezig. Het kind verblijft in een omgeving die zoveel mogelijk aanvoelt als thuis. In de woonkamer spelen, samen eten aan tafel en met maximaal 2 kindjes op een slaapkamer. Van de bevlogen verpleegkundigen en pedagogisch medewerkers krijgen de kinderen alle zorg en aandacht die ze verdienen om zich op hun manier te ontwikkelen en zo veel mogelijk kind te zijn.

Over ExpertCare

ExpertCare biedt gespecialiseerde verpleging thuis aan volwassenen en kinderen van 0-18 jaar. Aan kinderen van 0-18 jaar biedt ExpertCare gespecialiseerde verpleging ‘zo thuis mogelijk’ in Villa ExpertCare Rijswijk, Vleuten, Waalre en Wezep. Deze 3 villa’s nam ExpertCare in 2018 over van het Rode Kruis. Daarnaast heeft ExpertCare twee verpleegkundige vervolgopleidingen ontwikkeld: Kinderverpleegkundige en Wijkspecialist. www.expertcare.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden