Zondag 15 september 2019

REGIO Het Queer Film Festival Utrecht staat voor de deur!

UTRECHT > Met 18 films, verspreid over 14 locaties, zet het Queer Film Festival Utrecht in op toegankelijkheid en diversiteit. Tijdens het festival zijn LHBTQI+ films de norm. Op 21 juni trapt het zevendaagse festival af en geeft hiermee het startsein voor een queer filmweek.

Het Queer Film Festival Utrecht is een samenwerking tussen het Midzomergrachtfestival en Jonge Utrechtenaers (JU). In de samenstelling van het programma is gekozen voor een vertegenwoordiging van de hele community, maar ook een mix tussen internationale en makers van eigen bodem, speelfilms, documentaires, korte films en net uitgebrachte titels.

Openluchtvertoning Moonlight

Een unieke bioscoopervaring in het hartje van Utrecht. Het Domplein verandert op zaterdag 22 juni vanaf 22:00 uur in een openluchtbioscoop tijdens de vertoning van de Oscarwinnende film Moonlight. Moonlight focust zich in drie hoofdstukken op de jeugd, puberteit en volwassenheid van een Afro-Amerikaanse man die zich in de turbulente stad Miami probeert staande te houden. Neem je eigen kussen, dekentje of stoel mee en verover een plekje op het Domplein.

“ Naast dat Moonlight op vele fronten diversiteit uitstraalt is het ook gewoon een hele goede film die zeker het kijken waard is. Thema’s als homoseksualiteit, coming-of-age en mannelijkheid geven je stof tot nadenken, dus kom vooral kijken!” –

Nynke van Huet – Pathé


Het programma

Tijdens het Queer Film Festival Utrecht worden veel prijswinnende films vertoond, zo ook de winnaar van de beste documentaire op de Roze Filmdagen 2019: Galore. Dragsensatie Galore staat in de documentaire aan de vooravond van haar grootste transformatie ooit, een maagverkleining. Haar overgewicht maakte van Lady Galore een unieke verschijning en bracht haar succes, wat blijft na het gewichtsverlies van haar over?

Ook begrijpt het Queer Film Festival dat het heel lastig is om een keuze te maken tussen alle films. Daarom worden er op 25 juni en 27 juni op één avond meerdere films vertoond. Op 25 juni is in de tuin van het Centraal Museum een unieke combinatie van Utrecht College Tour met gasten Valentijn de Hingh en Rick Paul van Mulligen en een door het Nederlands Film Festival geselecteerde selectie van Nederlandse korte films. Speciaal voor het Queer Film Festival zijn door de Roze Filmdagen zeven korte films geselecteerd die op 27 juni in het Louis Hartlooper Complex worden getoond.

Benieuwd naar alle films en randprogramma’s? Kijk dan snel op: midzomergracht.nl/programma (ook voor tickets en meer informatie)

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden