Zondag 15 september 2019

REGIO Inschrijving eerste editie Utrechtse Fietsvierdaagse geopend

REGIO > Van 22 tot en met 25 augustus organiseert Central Events in samenwerking met provincie Utrecht, Nieuwe Hollandse Waterlinie, RBT Heuvelrug en Vallei, Utrecht Marketing, Slot Zeist, Gemeente Zeist en Trek Utrecht de eerste editie van de Utrechtse Fietsvierdaagse. Vier dagen fietsplezier langs forten, kastelen en buitenplaatsen en militair erfgoed. Met unieke rondleidingen en pauzeplekken, en feestelijke start en finish op Slot Zeist. De deelnemers fietsen bovendien voor een goed doel: hartonderzoek van UMC Utrecht. De inschrijving op www.utrechtsefietsvierdaagse.nl is geopend.


Waarom een fietsvierdaagse?

Het idee voor de Utrechtse Fietsvierdaagse is afkomstig van Martin de Ruiter (Central Events), organisator van bekende fietsevenementen zoals Tour d’Utrecht. ‘We bieden recreatieve fietsers al een route van 35 kilometer bij Classico Giro en Tour d’Utrecht. Met deze vierdaagse kunnen we voor hen én voor mensen op e-bikes, tandems en handbikes, een bijzonder evenement neerzetten. In de provincie Utrecht is veel cultureel erfgoed te bekijken. We zijn dan ook trots dat we deelnemers unieke rondleidingen en pauzeplekken op mooie locaties kunnen bieden.’

Elke dag unieke kijkjes op bijzondere plekken

Elke fietsdag heeft een eigen thema en biedt een uniek kijkje op bijzondere plekken. Op donderdag 22 augustus is dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie in het zuiden van de provincie, langs onder andere Fort Vechten met het Waterliniemuseum. Vrijdag 23 augustus staat in het teken van kastelen en buitenplaatsen. Huis Doorn en Kasteel Amerongen liggen dan op de route. Militair erfgoed staat op zaterdag 24 augustus centraal. Fietsen over de landingsbaan op vliegbasis Soesterberg én een uniek kijkje in het calamiteitenhospitaal van UMC Utrecht. Op zondag doen de fietsers de Nieuwe Hollandse Waterlinie in het noorden van de provincie aan, met onder andere Fort Rijnauwen.

UMC Tandemtocht

Alle deelnemers aan de Utrechtse Fietsvierdaagse dragen met hun inschrijving bij aan onderzoek naar hartfalen van UMC Utrecht. Zaterdag 24 augustus vindt ook de UMC Tandemtocht plaats. Een tocht waarbij artsen en verpleegkundigen van UMC samen met hartpatiënten 40 kilometer gaan fietsen. Met een eigen actiepagina [IW1] kunnen deelnemers aan de tandemtocht én deelnemers aan de Utrechtse Fietsvierdaagse extra geld inzamelen.

Bijzonderheden Utrechtse Fietsvierdaagse

• Datum: 22 tot en met 25 augustus. Ook daginschrijving is mogelijk.

• Start en finish: Slot Zeist, starten tussen 9.00 en 13.00 uur.

• Afstanden: 20, 40 of 60 kilometer.

• Toegankelijk voor recreatieve fietsers, e-bikes, handbikes, tandems.

• Prijzen volwassenen: € 10,- per dag, € 30,- voor 4 dagen.

• Prijzen jeugd t/m 14 jaar: € 4,- per dag, € 12,- voor 4 dagen.

• Familietarief voor 2 ouders en 3 kinderen: € 20,- per dag, € 60,- voor 4 dagen

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden