Maandag 23 september 2019

REGIO Harleydag Woerden 2019 krijgt groen licht

WOERDEN > Harleydag Woerden 2019 kan wat de gemeente betreft doorgaan. Vandaag heeft de organisatie de vereiste vergunning ontvangen. In de vergunning staan de voorwaarden vermeld waar de organisatie aan moet voldoen. Deze zijn er vooral op gericht om verstoring van de openbare orde te voorkomen.

In 2018 kon de Harleydag niet doorgaan. De gemeente oordeelde dat het risico op verstoring van de openbare orde te groot was. Het viel niet uit te sluiten dat rivaliserende motorclubs elkaar in Woerden zouden treffen. Woerden was niet de enige gemeente met dit oordeel. Vrijwel nergens in Nederland werd voor een dergelijk evenement nog een vergunning verstrekt.

In de afgelopen maanden is goed contact geweest met de organisatie van de Harleydag Woerden. Het gegeven dat motorclubs met criminele links (OMG’s) op geen enkele manier een podium geboden mag worden is helder. Herkenbare uitlatingen ondersteunend aan OMG’s en/of supportclubs zijn niet toegestaan. Daarnaast is de situatie rond motorclubs in Woerden iets rustiger dan vorig jaar. Waakzaamheid blijft geboden. Hoewel het om een jaarlijks terugkerend evenement gaat, zal de situatie elk jaar weer opnieuw bekeken worden. Afhankelijk van de actuele situatie wordt een vergunning verstrekt of niet.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden