Zaterdag 21 september 2019

REGIO Stoomavontuur bij Rading Spoor

HOLLANDSE RADING > Rading Spoor is een vereniging van ongeveer 60 leden die zich bezighouden met het op schaal vervaardigen van werkende stoomwerktuigen zoals: stationaire machines, stoomtrekkers, stoomboten en natuurlijk stoomlocomotieven. In de bossen in Hollandsche Rading hebben we een spoor 1 tafel, een vaste gecombineerde 3.5" en 5" spoorbaan met een lengte van ca. 330 meter en een vaste 7.25" grondbaan van ca. 400 meter. Met de leden hebben we per jaar een aantal thema stoom dagen met als hoogtepunt de Open Dag.

Het is dit jaar 40 jaar geleden, dat de 1e paal van ons banencomplex door burgemeester Panis van Maartensdijk geplaatst werd. Na 5 maanden arbeid van de Rading Spoor clubleden werd onze baan op 1 september 1979 feestelijk in gebruik genomen. Dit heugelijke feit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom wordt dit jaar onze jaarlijkse “Open Dag” extra groots gevierd.

Dit jaar vindt deze plaats op zaterdag 31 augustus ( elk jaar de laatste zaterdag van augustus) van 10.00 uur tot 16.00 uur. Er komen buiten onze eigen leden ook vele gasten met hun (stoommachines uit het hele land en uit het buitenland. De toegang is gratis en de kinderen kunnen meerijden met de treinen door het bos. Er is een springkussen aanwezig en verkoop van eten en drinken. Ook zal een uniek, historisch, draaiorgel de sfeer verhogen.

De locatie: Karnemelksweg 8 in Hollandsche Rading. vanaf de kruising Tolakker-Utrechtseweg met de Vuursche Dreef (stoplichten) wordt het bewegwijzerd. We raden aan zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Meer informatie is te vinden op onze website http://www.radingspoor.nl en op Facebook: https://nl-nl.facebook.com/stoomgroep.radingspoor/

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden