Vrijdag 18 oktober 2019

REGIO Met watertrampolines nog meer zwemplezier bij het Cattenbroekerstrand

WOERDEN > Maandag zijn twee watertrampolines geplaatst in de plas bij het Cattenbroekerstrand. De trampolines liggen 60 tot 70 meter uit de kant en zijn dus bedoeld voor goede zwemmers. De opbouw en verankering is vlot verlopen. Vanaf dinsdag 27 augustus kan iedereen gebruik maken van de watertrampolines. Voor jonge kinderen en minder goede zwemmers ligt er een ballenlijn in het water. Binnen deze afzetting is het minder diep.

Voor jongeren die goed kunnen zwemmen is vanaf morgen meer vertier te vinden bij het Cattenbroekerstrand. De watertrampolines bestaan uit twee platforms, waar vanaf gegleden en gesprongen kan worden. De platforms zijn ongeveer 4 meter lang en liggen in een gedeelte van de plas waar het 10 meter diep is. Om de trampolines niet weg te laten drijven zijn zij met een betonnen balk op de bodem verankerd. De waterelementen worden weggehaald als het zwemseizoen op 1 oktober voorbij is.

Voor jonge kinderen en minder goede zwemmers is er ook ruimte. Binnen de ballenlijn, in het afgeschermde deel van de plas, is de waterdiepte maximaal 1.40 meter. Het zandstrand en de lig- en speelweide geven alle ruimte voor sport en spel. Voor een hapje en een drankje kun je, wanneer het mooi weer is, terecht bij Bonk & Bintje. Op het terrein is ook een toilet.

Voor de trampolines en het strand geldt dat bezoekers er tot 22.00 uur ’s avonds mogen verblijven. Er is geen toezicht. Dat geldt zowel voor het gebied binnen de ballenlijn als daarbuiten. Zwemmen in de plas is voor eigen risico.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden