Vrijdag 18 oktober 2019

REGIO Beleef Open Monumentendag op Sypesteyn

LOOSDRECHT > Op 14 en 15 september zijn de Open Monumentendagen en ook dit jaar verzorgt Kasteel-Museum Sypesteyn een feestelijk programma. Het thema van 2019 is Plekken van plezier: naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? In het kasteel staat dit weekend de beleving centraal: naast de reguliere rondleidingen zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. Voor kinderen staat er deze dag een knapzak van plezier klaar!

Fratz en Twwo Kinderfeestjes Gedurende het hele weekend organiseert Fratz en Twwo Kinderfeestjes verscheidene kinderactiviteiten op het terrein van Sypesteyn. Zo zullen er diverse oudhollandse kinderspelen opgesteld worden in de tuin. De creatieveling kan aanschuiven bij de knutseltafel om porselein te beschilderen of een Sypesteyn-kleurplaat te kleuren. In de stal van het koetshuis kunnen kinderen een zeer interactieve speurtocht ophalen. Alle zintuigen van kinderen worden geprikkeld tijdens de tuinspeurtocht, want ontdekken is plezier maken! Kasteel en tuin Speciaal voor de Open Monumentendag-bezoeker is er een verkorte rondleiding door het kasteel. Bijzonder aan deze rondleiding is dat de bezoeker wordt rondgeleid door de kasteeltoren, die normaal gesloten is voor publiek. Aanmelden kan op de dag zelf.

Een ander plezierig hoogtepunt is het doolhof in de kasteeltuin. Deze is door Jonkheer Henri van Sypesteyn bij de aanleg van zijn 17e eeuwse Hollandse tuin ontworpen en bij ieder kinderbezoek een grandioos succes.

Op 14 en 15 september bezoek je de mooiste monumentale plek van Loosdrecht tegen een gereduceerd tarief. Kinderen tot en met 12 jaar zijn deze dag gratis en voor bezoekers vanaf 12 jaar geldt een entree van 6 euro. De tuin is het hele weekend voor iedereen gratis toegankelijk

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden