Dinsdag 22 oktober 2019

REGIO Foto-expositie jubileum Minkema College in nieuwe gemeentehuis

WOERDEN > Van maandag 9 september tot en met maandag 30 september heeft het Minkema College de primeur om als eerste organisatie een expositie te houden in het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Woerden. De expositie toont foto’s gemaakt door leerlingen van het Minkema College in het kader van het 100-jarig bestaan van de school. Wethouder Becht zal de expositie op vrijdag 6 september officieel openen.

Gedurende 10 maanden is stil gestaan bij het 100-jarig jubileum van het Minkema College. Elke maand stond een thema centraal waarbinnen bijzondere activiteiten plaatsvonden voor de leerlingen, medewerkers, ouders en de omgeving van de school. Zo was er de ‘maand van de aarde', de ‘maand van wetenschap' en de ‘maand van innovatie'. In september wordt het jubileumjaar afgesloten met - hoe kan het ook anders - de ‘maand van feest'.

Fotowedstrijd

Leerlingen konden gedurende de jubileummaanden een foto insturen die paste bij het thema van die maand. Daar is massaal op gereageerd. Elke maand waren er twee winnaars: één foto werd gekozen door de jury en daarnaast won de foto met de meeste stemmen op social media. Alle winnende foto’s zijn te zien tijdens de expositie. “De leerlingen hadden alle vrijheid om een eigen invulling te geven aan het thema en dat heeft hele mooie en bijzondere foto’s opgeleverd”, aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs.

De officiële opening van de foto-expositie is op vrijdag 6 september om 13.00 uur in de centrale ontvangsthal van het gemeentehuis. Wethouder Becht zal de expositie, in aanwezigheid van de leerlingen van de winnende foto’s, openen. De expositie is vervolgens tot en met maandag 30 september te zien.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden