Vrijdag 18 oktober 2019

REGIO Dijkgraaf Jeroen Haan van De Stichtse Rijnlanden beëdigd

REGIO > Jeroen Haan (47) is op 2 september door de commissaris van de Koning beëdigd als dijkgraaf van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. De heer Haan volgt Patrick Poelmann op die afgelopen vrijdag afscheid nam.

Eind mei besloot het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap unaniem om Jeroen Haan aan te bevelen bij de minister van Infrastructuur en Waterstaat voor benoeming tot de nieuwe dijkgraaf.

“Om verder te bouwen aan een toekomstbestendig waterbeheer in het afwisselende gebied van de Stichtse Rijnlanden is een prachtige uitdaging” stelt Haan. “Dat het hard nodig is om hier aan te gaan bouwen bewijst ook deze tweede enorm droge zomer op rij. Door actief samen te werken met andere overheden, bedrijven en burgers is het onze inzet om met waterbeheer onze leefomgeving klimaatbestendig en duurzaam te maken”, aldus Haan.

Jeroen Haan (PvdA) was tot voor kort bestuurder bij het Hoogheemraadschap van Rijnland, waar hij in 2015 begon. Eerder zat hij in de gemeenteraad van Zoeterwoude.

Foto: Provincie Utrecht

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden