Dinsdag 22 oktober 2019

REGIO Indische en Molukse middag in de Pauluskerk, lezing schrijver Reggie Baay

BREUKELEN > De Pauluskerk in Breukelen organiseert ook dit najaar weer een Indische en Molukse middag met dit keer een interactieve lezing door schrijver Reggie Baay en afsluitend een Indische maaltijd onder de titel "Het kind met de Japanse ogen".

Reggie Baay schrijft boeken, non fictie en toneel. Zijn werk gaat vooral over het (verborgen) Nederlandse koloniale verleden en de impact ervan op de generaties van nu.

Deze middag zal zijn interactieve lezing gaan over zijn meest recente boek het kind met de Japanse ogen.Naar aanleiding van deze op historische feiten gebaseerde roman over verschillende generaties die getekend zijn door de gruwelijkheden van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en de daarop volgende dekolonisatie-oorlog, komen ook de gevolgen voor de 2e en volgende generaties naar voren.

Na zijn studie aan de Rijksuniversiteit Leiden was Reggie Baay van 1985 tot 2005 als redacteur verbonden aan het tijdschrift Indische Letteren en publiceerde hij vele artikelen op het gebied van koloniale geschiedenis en koloniale literatuur. Hij schreef eerder o.a. de volgende boeken over Nederlands Indië:

De ogen van Solo (2005), De Njai (2008), Daar werd wat gruwelijks verricht (2015), over de onbekende geschiedenis van de koloniale slavernij in Indië.

Datum zaterdag 19 oktober 2019

Tijd 14.30 uur, ontvangst vanaf 14.00 uur

Plaats Pauluskerk Breukelen, Straatweg 37

Entree lezing 5 euro.

Incl. maaltijd 15 euro.

Aanmelden voor 12 oktober i.v.m. beperkte capaciteit maaltijd: 0346-265477 of 4.ellen@xs4all.nl o.v.v. naam, telefoonnummer, email en aantal personen.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden