Maandag 14 oktober 2019

REGIO Spinningmarathon voor Pink Ribbon in gevangenis

NIEUWERSLUIS > Gedetineerde vrouwen in de penitentiaire inrichtingen (PI) van Nederland gaan samen met personeelsleden fietsen voor het goede doel. Dit doen ze binnen de bajesmuren. De opbrengst komt ten goede aan Pink Ribbon. Ook de vrouwengevangenissen in Zwolle en Ter Peel doen mee aan de actie.

Op dit moment hebben al verschillende gedetineerde dames zich aangemeld voor een plekje op één van de hometrainers. Samen met personeelsleden van de gevangenissen gaan ze zich in het zweet werken om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Deze organisatie maakt zich sterk voor borstkankeronderzoek. Diverse bedrijven hebben al een donatie of hun diensten toegezegd voor de sportieve vrouwelijke gedetineerden en medewerkers. Ook medewerkers en hun relaties trekken de portemonnee.

De spinningmarathon in de vrouwengevangenissen is verspreid over drie dagen. Op vrijdag 25 oktober trappen ze af in Ter Peel. PI Zwolle neemt de volgende dag het stokje over. Op zaterdagmiddag om 14.00 uur gaan de gedetineerde dames en medewerkers in Nieuwersluis dag en nacht op de trappers staan om geld te verdienen voor Pink Ribbon. Op zondag 26 oktober om 13.00 uur is in Nieuwersluis de gezamenlijke afsluiting en wordt het totaalbedrag bekendgemaakt.

Vestigingsdirecteur van PI Nieuwersluis Harry Versteeg is trots op de organisatoren die voor de derde keer deze marathon organiseren en zich telkens weten te overstijgen. Doneren voor de spinningmarathon kan via: https://actie.voorpinkribbon.nl/evenement/pink-ribbon-behind-bars. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan Pink Ribbon.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden