Zaterdag 23 november 2019

REGIO Opening nieuwe rotonde en vernieuwde Geerbrug in Wilnis

WILNIS > Op woensdagmiddag 6 november vond in Wilnis de officiële opening plaats van de gerenoveerde Geerbrug en van de nieuwe rotonde op het kruispunt van de Ingenieur Enschedeweg (N212) en de Lange Meentweg (N463).

In aanwezigheid van veel omwonenden liet gedeputeerde Arne Schaddelee de geopende brug neer waarna het verkeer weer gebruik kon maken van de opgeknapte brug en de nieuwe rotonde.

Verkeersveilige wegaanpassingen

De nieuwe rotonde en de gerenoveerde Geerbrug vormen het sluitstuk van het groot onderhoud aan de Ingenieur Enschedeweg tussen Mijdrecht en Wilnis. Naast het aanbrengen van nieuw asfalt, zijn er vanaf 2016 op diverse locaties nog meer wegaanpassingen gedaan omwille van de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid.

Toename verkeer

De nieuwe rotonde bij de Lange Meentweg is aangelegd omdat de bestaande T-aansluiting niet meer van deze tijd was. Sinds de aanleg van de Ingenieur Enschedeweg in de jaren 60 van de vorige eeuw, is deze T-aansluiting vrijwel niet gewijzigd. Met de toename van het verkeer functioneerde deze aansluiting niet goed meer en liet de verkeersveiligheid te wensen over, met als gevolg nare verkeersongevallen. Met de aanleg van de rotonde zijn én de verkeersveiligheid én de doorstroming verbeterd. Er is een veilige fietsoversteek gemaakt met een extra middeneiland en de bushaltes bij de Geerkade zijn opgeknapt.

Minder geluidhinder Geerbrug

De nabijgelegen Geerbrug was ook toe aan een opknapbeurt. Deze opknapbeurt is meteen meegenomen met de werkzaamheden aan de rotonde. Mooie bijkomstigheid: door de rotonde rijdt het verkeer langzamer over de brug zodat de omwonenden ook minder last hebben van geluidsoverlast.

Foto: Provincie Utrecht

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden