Zondag 15 december 2019

REGIO Bespreking Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen

REGIO > Sinds 2012 streeft Water Natuurlijk (WN) als grootste waterpartij in Nederland naar duurzaam en biodivers waterbeheer in alle waterschappen. Het Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen zal de kwaliteit van het water op verschillende vaarroutes beïnvloeden. Op zaterdagmiddag 16 november nodigt Water Natuurlijk geïnteresseerden en leden uit daarover in gesprek te gaan.

Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen (GOV)

Het Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen is ondertekend door 21 partijen. De opwaardering van de vaarroutes door ‘s Graveland en het Hilversums Kanaal zijn het onderwerp van felle discussies. Water Natuurlijk wil op deze bijeenkomst onderzoeken of en hoe verschillende perspectieven te verwerken zijn in beleid. Vanzelfsprekend zal zij haar criteria voor besluit- en beleidsvorming delen. Op deze bijeenkomst gaan voor- en tegenstanders met elkaar en de aanwezigen in gesprek. De discussie zal geleid worden door Jan Portengen, onder meer bestuurslid van Water Natuurlijk, regio Noord-West.

Instapmomenten: ALV, GOV en Excursie

Om 12.30 is het ontvangst in de Infoschuur van het Goois Natuurreservaat. Tussen 13.00 en 14.30 vindt de algemene ledenvergadering plaats. Van 14.30 tot 15.45 zal het Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen en de omstreden vaarroutes besproken worden. Onder andere Metha Ubels van Stichting Behoud Cultureel Erfgoed ’s Gravelandsche vaart zal een presentatie geven. Tot slot zal Paul Hulzink van het Goois Natuur Reservaat van 15.45 tot 17.00 een schemer-excursie begeleiden.

Graag van tevoren aanmelden

Iedereen is welkom op deze bijeenkomst. Start vanaf 12.30, locatie: Infoschuur Goois Natuurreservaat, Naarderweg 103a te Hilversum. Geïnteresseerden in de ALV kunnen ter plekke Water Natuurlijk lid worden. Aanmelden kan bij r.vanarendonk@upcmail.nl.

Vermeld uw naam, hoe laat u aansluit, met hoeveel personen u komt en eventueel uw telefoonnummer.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden