Dinsdag 10 december 2019

REGIO Tram 22 Uithoflijn start op 16 december

UTRECHT > Tram 22 gaat vanaf maandag 16 december tien keer per uur per richting rijden met passagiers. Buslijn 12 verdwijnt. Om de start van de tram te vieren, bieden we zaterdagmiddag 14 december gratis tramritten aan.

Tram 22 neemt de dienstregeling van buslijn 12 over. De eerste tram vertrekt vanaf 16 december op werkdagen rond 6.00 uur, de laatste rond 22.00 uur. In het weekend rijdt de tram niet. De trams rijden gekoppeld, dus met twee tramstellen aan elkaar. Het aantal trams wordt in de loop van 2020 verhoogd naar twaalf trams per uur per richting. Er is nog wel een indienststellingsvergunning nodig voordat de tram echt met passagiers mag rijden. Uiterlijk begin december is duidelijk of deze vergunning wordt gegeven.

Gratis tramritten

Op zaterdagmiddag 14 december vieren we de opening van de tramlijn met gratis tramritten tussen 14.30 -17.30 uur. Iedereen is van harte welkom om tram 22 uit te proberen! Er stopt die middag elke 10 minuten een tram. Je kunt op elke halte in- en uitstappen, zie de plattegrond (pdf, 1 MB). Een rit vanaf halte Utrecht Centraal Centrumzijde tot de eindhalte P+R Science Park duurt ongeveer 19 minuten.

Testritten tot aan opening

De komende weken blijven we testritten rijden. Zo blijven de trams en de trambaan in conditie en zijn we goed voorbereid op de opening. Tot 16 december is Projectorganisatie Uithoflijn nog het eerste aanspreekpunt voor vragen of meldingen over de tram of trambaan. Daarna neemt Regiotram Utrecht van de Provincie Utrecht dit over. Regiotram Utrecht zorgt namelijk voor het beheer en onderhoud van de trams en de trambaan.

Foto: provincie Utrecht

1 REACTIE

H. Russer25 november 2019 om 10:48

Waarom rijdt die tram niet in het weekend? Hoeven er in het weekend plotseling geen mensen meer naar het Science park? Wat een waanzin.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden