Woensdag 24 april 2019

SPORT Unieke marathon langs de Gouden Eeuw

STICHTSE VECHT > Nu de blaadjes van de bomen vallen is het tijd voor de tweede editie van de Stichtse Vecht Marathon. Een unieke marathon langs de Vecht en zijn schitterende 17e-eeuwse buitenplaatsen. Want wat is mooier dan hardlopen met vrij zicht op zó veel historisch erfgoed? De Stichtse Vecht Marathon is op zondag 18 oktober. Start en finish, ook van de halve marathon, zijn bij buitenplaats Goudestein in Maarssen. Vele kilometers langs de eeuwenoude Vecht en en passant een kijkje in de Gouden Eeuw. Daarmee onderscheidt de Stichtse Vecht Marathon zich van alle andere marathons. De bedoeling is dan ook dat deze oktobermarathon een blijvertje op de marathonkalender wordt. Daarom wordt tijdens de tweede editie (met maximaal honderd deelnemers) het parcours van alle kanten getest, bekeken en waar nodig achteraf bijgesteld.

Parcours en halve marathon

De eerste Stichtse Vecht Marathon werd in 2013 gelopen door twaalf deelnemers die symbool stonden voor de twaalf kernen van Stichtse Vecht. Het parcours is gewijzigd en loopt nu voornamelijk langs de meanderende Vecht tussen Maarssen/Oud Zuilen in het zuiden en Loenen/Vreeland in het noorden (meer kilometers langs de Vecht). Op verzoek van velen is de versie ‘bij Breukelen de brug over’ toegevoegd. Hierdoor kunnen deelnemers dit jaar naast de hele ook voor de halve marathon van Stichtse Vecht (21,1 km) kiezen. Het maximum van honderd deelnemers geldt voor beide afstanden samen. Marathonlopers krijgen bij inschrijving voorrang.

Gezocht: hulp en sponsoren

De organisatie is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen de Stichtse Vecht Marathon te laten uitgroeien tot een beeldbepalend evenement van Stichtse Vecht. Van harte welkom zijn mensen die een verzorgingspost willen bemannen, als verkeersregelaar willen optreden, op de fiets de route willen helpen uitzetten en controleren of namens een buurtvereniging hardlopers een warm onthaal willen geven. Ook zoekt Stichtse Vecht Marathon sponsoren die willen helpen het Stichtse Vechts gevoel voor sportiviteit en cultuur over te brengen. De Stichtse Vecht Marathon biedt sponsoren daarbij uitstekende mogelijkheden om markten en doelgroepen te bereiken.

Aanmelden en inschrijven

Vrijwilligers en sponsoren kunnen zich wenden tot Myckel Bodt of Bianca Treur via e-mail info@stichtsevechtmarathon.nl of tel. 06-53526996. De inschrijving voor de (halve) marathon verloopt via de website: www.stichtsevechtmarathon.nl. De start voor beide afstanden is zondag 18 oktober om 10.00 uur bij Goudestein in Maarssen-Dorp

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden