Woensdag 13 november 2019

SPORT Eerste overwinning handbalvrouwen HV Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN > Na een moeizame voorbereidingsperiode en competitiestart hebben de vrouwen van HV Leidsche Rijn in hun tweede thuiswedstrijd de eerste overwinning behaald. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen zijn zij niet in de Hoofdklasse D ( Zuid Holland) ingedeeld maar in de hoofdklasse E met teams uit Noord Holland die over het algemeen iets meer fysieker spelen. Dat is dus wennen voor de vrouwen uit Utrecht.

Zondag waren de vrouwen van Maedilon/VZV 2 uit ’t Veld te gast in de Europahal. De gasten gingen voortvarend van start en namen al snel een 1-4 voorsprong. Daarna werd er beurtelings door de teams gescoord. VZV liep zelfs nog verder uit naar een 5-9 voorsprong. In de slotfase van de eerste helft kwam Leidsche Rijn o.a. door Femke Ruiter goed terug en kwam op gelijke hoogte. 9-9 rust.

In de tweede helft ging het eerst nog gelijk op maar daarna namen de vrouwen van Leidsche Rijn het heft in handen en mede door vier doelpunten op rij van Sandra ter Wengel nam Leidsche Rijn een duidelijke voorsprong 17-13. Met nog tien minuten te spelen wist VZV nog wel weer dichterbij te komen maar het slotwoord was voor Leidsche Rijn. Met nog drie doelpunten in de laatste fase van de wedstrijd kwam het totaal aantal doelpunten voor de thuisploeg op 22. VZV stelde er 19 tegenover. Einduitslag 22-19.

Scores:

Sandra ter Wengel 9, Femke Ruiter 4, Annelou de Rooij 3, Carin Coppens en Marsha Schreutelkamp 2, Sanne Knapen en Anouk Witlox 1.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden