Afbeelding

Minkema College brengt met Technasium innovatief betatechnisch onderwijs naar Woerden

Ondernemend

WOERDEN > Havo- en vwo-leerlingen kunnen nu ook in Woerden kiezen voor innovatief bètatechnisch onderwijs. Het Minkema College mag zich vanaf nu officieel Technasium noemen. De school heeft aangetoond aan de kwaliteitseisen te voldoen die door Stichting Technasium gesteld worden. Op 1 juni 2022 werd het predicaat Technasium uitgereikt. 

Het Minkema College heeft afgelopen jaar het introductieprogramma om Technasium te worden met goed gevolg doorlopen en voldoet aan alle kwaliteitseisen van Stichting Technasium. De school mag daarom nu het predicaat Technasium voeren; een kwaliteitskeurmerk voor innovatief bètatechnisch onderwijs op havo en vwo. Komend schooljaar beginnen maar liefst 5 technasiumklassen op het Minkema College.

Let’s Tech Together op 15 september!

Om het Technasium in het nieuwe schooljaar te openen wordt er op 15 september een evenement georganiseerd voor bedrijven uit de omgeving Woerden met affiniteit met techniek om een kijkje te nemen in de MakerSpace van het Minkema College. In deze creatieve ruimte waar de technasiumlessen worden gegeven, krijgen zij van de leerlingen te zien wat de opleiding inhoudt. Carola van Bemmelen, technator Minkema College: “Daarnaast is het voor de bedrijven mogelijk om te ‘speeddaten’ met de leerlingen over het belang van techniek en de mogelijkheden die er op de arbeidsmarkt zijn. Zij zijn immers de toekomst van deze bedrijven!”

Onderzoek & Ontwerpen (O&O)

Voor leerlingen staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) centraal, waarbij ze in teamverband werken aan actuele, levensechte projecten. Dat gebeurt vanaf de brugklas tot en met het examen. Doordat technasiumleerlingen al vroeg kennismaken met uiteenlopende sectoren, beroepen, onderwerpen en vraagstukken binnen de bètatechniek, zijn ze goed voorbereid voor een weloverwogen keuze en verdere carrière in deze sector. Binnen het technasiumonderwijs ontwikkelen leerlingen de competenties en vaardigheden die ze nodig hebben, zoals onderzoeken, ontwerpen, communiceren, samenwerken, plannen & organiseren, en projectmatig werken.

Stichting Technasium

Scholen met het predicaat Technasium zijn aangesloten bij Stichting Technasium. Samen werken zij aan goed en actueel, omgevingsgericht onderwijs. Ook tonen zij elk jaar weer aan te voldoen aan de kwaliteitseisen die gesteld worden aan het predicaat. Alle technasiumscholen en meer informatie is te vinden op www.technasium.nl.

Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Samen aan de slag voor schone Vecht Nieuws
Afbeelding
Sams Kleding actie in Harmelen voor versterking basisonderwijs Ethiopië Lezersnieuws
Haarrijnseplas
Subsidie energietransitie nu ook voor lokale distributie van elektriciteit in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuw asfalt Rijksstraatweg met busbaan in De Meern Gemeente
Afbeelding
Waterpolodames Watervlo kampioen Sport
Afbeelding
Basisschool Blink opent schoolbibliotheek Lezersnieuws