Donderdag 14 november 2019

SPORT 1e Editie Vecht Cup voetbaltoernooi groot succes

MAARSSEN > Maandag 17 april vond de eerste editie van het Vecht Cup jeugdvoetbal toernooi plaats op de velden van VV Maarssen. In totaal 30 teams in de leeftijdsklasse O13 en O15 streden om de VECHT CUP wisselbeker. Burgemeester van Stichtse Vecht Marc Witteman opende het toernooi met een officiële aftrap.

Aan het Vecht Cup Toernooi was ook een goed doel gekoppeld: Spieren Voor Spieren omdat de initiatiefnemers van het toernooi het belangrijk vinden om ook aandacht te creëren voor (jonge) mensen voor wie sporten niet zo vanzelfsprekend is. Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen.

Het motto van Spieren voor Spieren luidt: ‘gezonde spieren voor zieke spieren’ en het toernooi haakte daar op in. Op ludieke wijze werd op de Vecht Cup toernooi dag met gezonde spieren zoveel mogelijk geld voor dit mooie goede doel bijeen gevoetbald. Burgemeester Witteman besteedde in de openingsspeech hier ook aandacht aan. Er is gedurende de dag ruim 1000 euro opgehaald voor Spieren Voor Spieren!

Bij de O13 ging de beker naar CSV'28 uit Zwolle. PVCV pakte de beker met de grote oren bij de O15 leeftijdscategorie. De organisatie kijkt terug op een geslaagde sportieve eerste editie en hoopt volgend jaar een tweede editie te laten plaatsvinden op meerdere sportparken in de Vechtstreek om zo meerdere leeftijdscategorieën en meerdere teams te kunnen laten strijden om de VECHT CUP.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden