Afbeelding

Tech-Event voor bedrijven uit de regio Woerden op Minkema College

Ondernemend

REGIO > Met ingang van komend schooljaar biedt het Minkema College in Woerden officieel een Technasium. Het Minkema College sluit aan bij Netwerk Rivierenland van de landelijke Stichting Technasium. Havo-, atheneum- en gymnasiumleerlingen kunnen op het Minkema College vanaf klas 1 kiezen voor het Technasium. 

Zij volgen dan het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) en verdiepen zich in de wereld van de techniek. De leerlingen gaan 10 weken lang (3x 70 minuten per week), aan de slag met een uitdagend bètatechnisch vraagstuk van een échte opdrachtgever uit de regio. Tijdens de speciale openingsbijeenkomst ‘Let’s tech together’ op 15 september 2022 zijn bedrijven uit de regio Woerden met affiniteit voor techniek van harte uitgenodigd om kennis te komen maken.

Het vak Onderzoek & Ontwerpen wordt gegeven in de moderne MakerSpace op de locatie Steinhagenseweg van het Minkema College. Deze ruimte is zo ingericht dat de technasiumleerlingen er creatief aan de slag kunnen. Brainstormen in de denktank, overleg met het team of de coach in de ‘treinzitjes’ en prototypes maken in de werkplaats met gereedschap, de lasermachine of de 3D-printer.

Voor eerdere opdrachtgevers zijn de leerlingen bijvoorbeeld aan de slag gegaan met het opstellen van een advies om een huis te verduurzamen, het ontwikkelen van een recept voor een glutenvrij koekje voor een bedrijf uit India, het ontwerpen van een zonnepark en het maken van een virtual tour door een middelbare school.

Carola van Bemmelen, technator Minkema College: “We zijn altijd op zoek naar mooie en uitdagende vraagstukken waar onze technasiumleerlingen mee aan de slag kunnen. Of naar experts die werken in een technisch vakgebied en hun expertise met onze leerlingen willen delen. We werken hierbij ook samen met de TechnoHub als verbindende partij in het regionale bedrijfsleven. Tijdens dit tech-event op 15 september kunnen bedrijven kennis maken met de mogelijkheden van ons Technasium en laten onze leerlingen opdrachten zien die zij al eerder hebben uitgevoerd.”

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in dit tech-event kunnen zich via de website van het Minkema College aanmelden: www.minkema.nl/tech-event

Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws