Afbeelding

Primeur Baas & Beest Maarssen met Interactieve Voedingswijzer voor raskatten en -honden

Ondernemend

MAARSSEN > Baas & Beest in Maarssen heeft een Nederlandse primeur op de winkelvloer met een unieke Interactieve Voedingswijzer-experience. Deze interactieve videotool is gemaakt door Royal Canin en helpt baasjes het meest geschikte voedingsadvies te vinden voor hun raskat of rashond.

In Nederland is maar liefst 65% van de honden een rashond en 15% van de katten is een raskat*. Veel van deze rassen hebben een unieke voedingsbehoefte. En veel eigenaren weten niet dat er een unieke voeding is ontwikkeld die goed aansluit bij de behoeften van het ras van hun huisdier.

De Interactieve Voedingswijzer-experience bestaat uit drie levensgrote videoschermen, een touchscreen en een schap met navigatie. Met behulp van deze schermen helpt een voedingsdeskundige van het ROYAL CANIN® Kenniscentrum de baasjes direct om het beste voedingsadvies te krijgen voor hun raskat of -hond.

Specifieke voeding voor unieke rassen

De Interactieve Voedingswijzer schept niet alleen overzicht voor de baasjes binnen het overweldigende productaanbod voor katten en honden. Het legt ook uit dat raskatten en -honden zowel zichtbare (bijvoorbeeld grootte of vacht) als minder zichtbare (bijvoorbeeld gewrichten of spijsvertering) verschillen hebben. In rasspecifieke voeding speelt de samenstelling van de voedingsstoffen, maar ook de vorm, textuur en grootte van de brok hier op in.

Zo zijn veel Labradors zeer snelle eters en heeft dit ras aanleg om te zwaar te worden. De rasspecifieke Labrador-voeding heeft een unieke brok, waarbij wetenschappelijk bewezen is dat de Labrador minder schrokt, de voeding beter wordt verteerd en de hond sneller verzadigd is. De voeding voor Duitse Herders bevat zeer goed verteerbare eiwitten ter ondersteuning van de kwetsbare spijsvertering. Terwijl de voeding voor het grootste kattenras Maine Coon extra omega-3-vetzuren bevat voor de ontwikkeling van de botten en spieren.

Advies binnen een paar minuten

De raskat- en hondeigenaren die de komende maanden Baas & Beest in Maarssen bezoeken en de ROYAL CANIN® Interactieve Voedingswijzer-experience doorlopen, ontdekken binnen enkele minuten de best passende voeding voor hun raskat of -hond. Bovendien krijgen ze een korting op de aankoop van de eerste verpakking rasspecifieke voeding.

Baas & Beest in Maarssen hecht veel waarde aan het welzijn van huisdieren en ziet het juiste voedingsadvies als essentieel onderdeel daarvan. Gecombineerd met de ruime opzet van de winkel is deze locatie voor Royal Canin een ideale plek om de Interactieve Voedingswijzer voor het eerst te presenteren aan de Nederlandse huisdiereigenaren.

*Bron: NVG Pet populatie onderzoek 2021

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws