Afbeelding

Grand Opening BOKS Leidsche Rijn

Nieuws

Door Roberto Cancian

LEIDSCHE RIJN >  Deze maand was de grote opening van de gloednieuwe locatie van BOKS in Leidsche Rijn. Daarmee werd de opening van de derde locatie van BOKS Jongerencultuurhuis, naast die in Leidsche Rijn is er ook een locatie in Kanaleneiland en Overvecht, een feit. ‘Vanuit BOKS is onze missie dat wij jongeren willen faciliteren in het beoefenen van kunst en cultuur’, gaf Yassine Beqqali namens BOKS aan tijdens de opening waarbij ook wethouder Eva Oosters mooie woorden sprak en alle jongeren veel muziekplezier wenste.

Bij de opening zelf waren circa 35 jongeren uit Leidsche Rijn aanwezig. Die hadden zich voor de officiële opening verzameld in de loungeruimte voor het televisiescherm waar op dat moment de wedstrijd Canada tegen Marokko van start ging. De focus ging daarna richting de muziek. ‘De studio’s werden drukbezocht en ook direct getest op hoe goed ze geïsoleerd zijn. Tegelijkertijd waren de muziekcoaches, die gewoonlijk jongeren begeleiden, beats aan het tikken waar de jongeren op dansten, rapten en konden freestylen’, geeft Sjoerd Kegel aan die verantwoordelijk is voor de PR & Communicatie. Na de voetbalwedstrijd was het aan DJ-coach Romee Carter om het feest van dansbare tunes te voorzien waarna ook de buren, samenwerkingspartners en genodigden het feest mee kwamen vieren. ‘Vanuit onder meer RAUM, BLOC, de Pleinmakers en de Gemeente Utrecht genoten ruim zestig mensen van de optredens van BOKS Talents en de BOKS Awards ‘18 winnaar Young Cabbage, De Rechter, Dinnie RD en Slickthugg die allen een spetterende show gaven die de creatieve inspanningen op Leidsche Rijn inleidden.’ Tussendoor betrad Wethouder Cultuur Eva Oosters het podium om BOKS Jongerencultuurhuis te feliciteren, te bedanken en haar beste wensen voor de toekomst uit te spreken.

Workshops

Van tevoren was het idee om jongeren en kids 1-op-1 met een coach aan de slag te laten gaan in verschillende categorieën: Visagie, VR, Studio, Beats en Podcast. In de praktijk liep dit anders. ‘Door de drukte hebben we in de studio’s groepssessies gehouden en een aantal dames voor wie visagie bedoeld was, waren vooral geïnteresseerd in het voetbal. Omdat het drukker was dan verwacht, was er ook geen ruimte om de VR-headsets te gebruiken. Dat dit kwam omdat er juist zoveel jongeren aanwezig waren, was natuurlijk een pluspunt’, geeft Sjoerd Kegel aan. Aandacht is het sleutelwoord bij BOKS. ‘Alles wat aandacht krijgt, dat groeit’, zei Yassine Beqqali eerder. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat aandacht geven aan jongeren en hun talentontwikkeling de basis is voor inclusie, creatief vermogen en zelfbewustzijn. Nieuw aanwas van publiek en jonge makers vanuit de Utrechtse wijken naar het culturele centrum is van groot belang en toegevoegde waarde. Ook vanuit het perspectief van de grote podia, want zonder een constante aanwas van nieuw publiek en nieuwe makers is er immers een beperkt bloeiend cultureel veld.’ Samen leren, samen creëren, samen presenteren.

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Lintjesregen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harry Potter-tweeling James en Oliver Phelps aanwezig tijdens exclusieve Heroes Dutch Comic Con preview night Evenement
Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws