Enkele panden staan leeg en dat roept vragen op.
Enkele panden staan leeg en dat roept vragen op.

Rumoer rond de Plesmanpromenade in Maarssen en de leegstand

Nieuws

MAARSSEN > De leegstand op de Plesmanpromenade zorgt voor tal van geruchten en ook voor grote onzekerheid bij de middenstanders.

De ruimte van de oude apotheek is al jaren een gapend gat en nu zijn ook de Turkse groenteboer en de belwinkel gestopt. Een lange rondgang bij de verschillende ondernemers leert dat de zorgen groot zijn. ‘We horen niets, alleen maar verhalen en geruchten en het wordt tijd dat er wat gebeurt,’ zo is de samenvatting van een reeks gesprekken met de hardwerkende winkeliers in Maarssen-Dorp. Dat er wat staat te gebeuren is duidelijk, maar wat. Ook van klanten en bewoners zijn mails binnengekomen bij VARnws met zorgen over de ontwikkeling. Eigenaar en exploitant Segesta uit Alkmaar houdt de kaarten nog stevig tegen de borst. Er is niets concreets te melden, dus doen wij geen mededelingen,’ zo is de reactie op vragen van VARnws, maar de woordvoerder wil nog wel kwijt dat het gaat om een positieve ontwikkeling voor een toekomstbestendig winkelcentrum. En dat kost tijd, aldus de eigenaar, die verder ook geen termijn noemt. En mogelijke ontwikkeling in en rond het winkelgebied met ook de appartementen kan niet los worden gezien van de huidige knelpunten in het verkeer, zoals op de Plesmanlaan en dan komt de gemeente in beeld. De gemeente heeft vorige week aan tafel gezeten met de eigenaar van het grote winkel- en wooncomplex om eens te horen hoe de vork in de steel steekt. ‘Er is een gesprek geweest met vastgoedexploitant Segesta over ontwikkelingen rond het winkelcentrum Plesmanpromenade. Over de inhoud van het gesprek kunnen wij geen mededelingen doen, het is aan Segesta om over haar eigen plannen te communiceren,’ aldus een woordvoerder van de gemeente op vragen van VARnws. ‘Als Segesta een vooroverlegplan VOP indient dan gaan wij dat beoordelen. Uiteraard zijn de verkeersaspecten ook van belang bij de beoordeling van een VOP en bij de woningbouwplannen die in de omgeving van de Plesmanlaan op stapel staan.’ 

Als je dan alle puntjes met elkaar verbindt dan kom je eigenlijk makkelijk uit bij de komst van een tweede supermarkt op de Plesmanlaan als invulling van de lege winkelruimte en dan zal er ook verder geschoven worden met de nog aanwezige winkels. Betrouwbare bronnen bevestigen die mogelijkheid aan VARnws. Saillant detail is natuurlijk dat wel 45 jaar geleden op dezelfde plek ook een supermarkt zat, toen van de al lang verdwenen winkelketen De Gruyter. Wat er ook komt op de Plesmanpromenade, het zal bij groei van het winkelend publiek een lastige puzzel zijn om alles verkeerstechnisch in goede en veilige banen te leiden met voldoende parkeerruimte en ook nog de bouw van enkele woningen in de directe omgeving van het winkelcentrum.

Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Woonzorgcentrum Overdorp in Italiaanse sferen bij vrijwilligersdiner Lezersnieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht klaar voor Europese Verkiezingen, stembureau's allemaal goed bezet Gemeente
Patricia Snel
Gratis lezing Patricia Snel over haar nieuwe boek De vondeling van Veenhuizen bij boekhandel Van Kralingen Vrije tijd
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
oranjetipje
Excursie vlinders, hommels en kevers op de Bosdijk met natuurgidsen van IVN Vecht en Plassen Vrije tijd
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Het regent prijzen voor Dansschool Spotlight! Sport
Afbeelding
Officiële opening Activiteitencentrum Zebraspoor Lezersnieuws
Leuke artikelen te koop op de Moederdagmarkt
Moederdagmarkt bij Zorggroep De Vechtstreek, locatie De Aa Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws