Afbeelding

Weer waarschuwing extra snelheidscontroles rondweg Maarssenbroek

Nieuws

MAARSSENBROEK >  De intensieve snelheidscontroles in Maarssenbroekmzijn al geruime tijd aan de gang met al veel bekeuringen.

De politie heeft nu deze week een waarschuwing gezet aan de Vogelweg aan het einde van bushalte bij Spechtenkamp op de Vogelweg, waar vanaf mei dus regelmatig verborgen flitsauto’s staan of met de lasergun gemeten wordt. En dat geldt ook voor de Safariweg aan de andere kant. Op het matrxibord aan de kant staat dat de politie bezig is met de handhaving van de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur op de twee wegen. De rondweg is door politie en Justitie tot en met september aangewezen als Trajectweg

Naast handhaving wordt er door de wegbeheerder ingezet op voorlichting en kan er ook besloten worden het traject infrastructureel aan te passen. Het uiteindelijke doel is om de verkeersveiligheid te vergroten. zo is de onderbouwing van de politie bij de aanwijzing van een reeks wegen in de regio van de provincie en de gemeente voor extra verkeerscontroles en dan vooral snelheid..

 Ook de N228 tussen De Meern en Gouda staat op de lijst. Net als de N198 tussen Woerden en Harmelen. Op Bedrijventerrein Lage Weide is het oppassen op de Atoomweg, wan took daar is extra toezicht. En zijn er extra snelheidscontroles op de rondweg in Maarssenbroek. De Vogelweg en Safariweg zijn aangwezen voor de trajectcontrole, zo maakt de politie bekend. De Burgemeester Waverijnweg, de Ruimteweg en de Floraweg, langs Bloemstede een Boomstede valt volgens de lijst niet onder het strengere regime van snelheidscontroles In overleg met de provincies, het waterschap en het Parket CVOM, worden er elk half jaar door het Team Verkeer van de politie Eenheid Midden-Nederland een aantal provinciale en gemeentelijke primaire trajectwegen benoemd. 

Op deze wegen wordt vanaf april meer gecontroleerd. De politie Eenheid Midden-Nederland werkt in de provincies Flevoland en Utrecht en in de regio Gooi- en Vechtstreek. Verkeershandhaving op primaire en secundaire trajectwegen is overigens een onderdeel van het totale verkeershandhavingspakket van het Team Verkeer dat vooral op een bepaalde categorie verkeersovertredingen is gericht. Denk aan ernstige misdragingen, afleiding in het verkeer (niet-handsfree besturen van een auto of telefoon vasthouden tijdens het fietsen), roodlichtovertredingen, rijden onder invloed van alcohol of drugs én snelheid). En dat levert voor de komende maanden een lijst op voor de hele regio tot en met september 2023. Ook worden de resultaten bekend gemaakt als de priode is afgelopen, maar ook daarna kan er extra toezicht zijn. Kijk voor de hele lijst aan procncioe wegen en in diverse gemeenten op www.varnws.nl 

Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Simon Westveen 10 jaar bij Leerorkest Stichtse Vecht Lezersnieuws
Afbeelding
Hans van den Akker wordt weer VVD-wethouder tot 2026 Nieuws
Afbeelding
Handjehelpen roept op: ga naar buiten met een kwetsbare buurtgenoot En geniet samen van de lente Lezersnieuws
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over zonnevelden, afvalstation en insprekers over geluidsscherm Zandweg Oostwaard Gemeente