Maandag 21 januari 2019

SPORT Zwemloopclinic voor kinderen: trainen met tweevoudig Wereldkampioen triathlon

LEIDSCHE RIJN > Wil jij weten hoe je het beste kunt starten vanuit het water of leren hoe je snel kunt wisselen tijdens een zwemloop? Kom dan naar de speciale zwemloopclinic voor kinderen op vrijdag 15 februari in zwembad Fletiomare in Utrecht. Tweevoudig Wereldkampioen Ironman triathlon Sione Jongstra geeft die avond een speciale clinic voor meisjes en jongens vanaf 8 jaar tot en met 15 jaar.

De clinic wordt gegeven in zwembad Fletiomare, in samenwerking met ZPC Watervlo. Tijdens de clinic krijgen de deelnemers tips over het starten, zwemmen en wisselen. “Siosport en Stichting Vrouwentriathlon organiseren dit jaar alweer voor de zesde keer Zwemloop Het Lint, op paaszaterdag 20 april. Daar kunnen ook kinderen aan meedoen, maar we merken dat het aantal aanmeldingen van kinderen elk jaar wat achterblijft. Daarom geven we deze speciale clinic”, legt Sione Jongstra uit. “Zo krijgen de kinderen alvast wat meer vertrouwen in voorbereiding op de Zwemloop.”

En van wie kun je nu het beste tips krijgen dan van de wereldkampioene zelf? Geef je dus snel op, er is slechts een beperkt aantal plaatsen bij deze gratis clinic!

Informatie en opgeven voor de clinic

 De speciale jeudclinic wordt gehouden op vrijdag 15 februari in samenwerking met ZPC Watervlo.

 De clinic is gratis.

 Deelname vanaf 8 jaar tot en met 15 jaar.

 Tijd: 17:30 uur tot 18:40 uur.

 Locatie: Zwembad Fletiomare, Burgemeester Middelweerdplaats 1 De Meern/Utrecht.

 Opgeven via info@siosport.nl. Vermeld bij aanmelden naam en leeftijd van de deelnemer. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen, dus geef je snel op!


Inschrijving Zwemloop Het Lint geopend

De inschrijving voor de zesde editie van Zwemloop Het Lint – op zaterdag 20 april – is inmiddels geopend. De Zwemloop is voor vrouwen, mannen en kinderen. Inschrijven kan via http://www.vrouwentriathlon.nl/inschrijven/zwemloop-het-lint/.

Kinderen van 8 tot en met 15 jaar zwemmen 200 meter (8 banen) en lopen 1,5 km.

Volwassenen (vanaf 16 jaar) kunnen op drie manieren meedoen:

1. Individueel lange afstand (1/8e): 500 m zwemmen (20 banen) en 5 km (2 ronden) lopen (man of vrouw).

2. Individueel korte afstand (1/16e): 250 m zwemmen (10 banen) en 2,5 km (1 ronde) lopen. Deze optie is alleen voor vrouwen.

3. Als duo. Duo’s (van minstens één vrouw) doen allebei de beide onderdelen. Beiden doen de lange afstand: 500 m zwemmen (20 banen) en lopen 5 km (2 ronden). Hun tijden worden bij elkaar opgeteld en er is een apart duo-klassement. Deelnemers die als duo mee willen doen, moeten zich afzonderlijk inschrijven.

Foto : Kees van Roodenburg

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden