Donderdag 19 september 2019

SPORT Didier Dijkstra Nederlands kampioen kunstrijden

LEIDSCHE RIJN > De Uithof in Den Haag was van 21 tot en met 24 februari 2019 het toneel voor de Challenge Cup en het Nederlands kampioenschap kunstrijden. De Challenge Cup is een wedstrijd waarin jonge, aanstormende talenten in de leeftijd van 10 jaar tot de senioren de kans krijgen zich op mondiaal niveau te meten.

Voor de Nederlandse deelnemers stonden ook de nationale titels op het spel. De beste Nederlander in iedere categorie wordt Nederlands kampioen.

Didier Dijkstra (14) uit Utrecht prolongeerde dit weekend zijn titel Nederlands Kampioen in de categorie Advanced Novice heren. Dat hij kampioen zou worden was geen verrassing omdat Didier de enige Nederlandse heer in zijn categorie is. Dat betekent niet dat hij de titel zomaar krijgt omdat hij de enige Nederlandse deelnemer is. In diverse wedstrijden heeft hij de punten moeten behalen om zich te kwalificeren voor deelname en dat deed deze talenvolle kunstrijder overtuigend.

In de Haag liet Didier tijdens een sterk internationaal veld zien wat hij in zijn mars heeft.

Met mooie dubbele en triple sprongen en snelle pirouettes behaalde hij in de korte kür een score van 28,81 en hiermee de 7e plaats in de internationale ranglijst.

Tijdens zijn lange kür op Singing in the rain liet hij niet alleen zien dat hij goed kan springen en pirouettes draaien maar bleek hij ook duidelijk met veel show zijn moeilijke elementen bijna foutloos uit te voeren. In de internationale Challenge Cup steeg hij hierdoor 1 plaats naar de 6e plek.

Met in totaal 78,90 punten kon Didier de titel Nederlands kampioen 2019 op zijn naam schrijven.

De 14 jarige kunstrijder komt uit voor Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht en werd gecoacht door Nicole Goossens, Marieke Ter-Kruithof en zijn choreografe Niki Davison.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden