Donderdag 19 september 2019

SPORT Judoka Sander Looy uit Harmelen pakt zilver op International Open Antwerpen

HARMELEN > Afgelopen weekend 23 en 24 februari 2019 stond het prestigieuze Internationale Antwerpen Open op het judo programma .

Ook de 18 jarige Harmelaar Sander Looy uitkomend voor RTC West stond hier op de mat in de leeftijdscategorie -21/ en +21 en -81 kg.

Het ging hier om de plus klasse en zo kan het voorkomen dat de -23 en senioren vertegenwoordigd zijn.

De voorrondes verliepen tegen achtereenvolgend twee Belgen ( senioren ) en een Nederlander en werden allemaal met een ippon beslist in het voordeel van Sander .

In de kwart finale werd nogmaals een Nederlander aan de kant gezet en in de halve finale een Belgische opponent met een ippon en hiermee was de finale bereikt.

In deze finale had Sander een groot deel van de wedstrijd wel het initiatief maar doordat enkele discutabele shido gegeven werden in het nadeel van Sander, trok hij helaas in de finale aan het kortste eind.

Zelf gaf Sander in een korte uitleg na de wedstrijd aan dat hij de absolute scherpte miste en hierdoor de aanvallen niet voldoende waren om de tegenstander onder druk te houden.

Maar gezien de concurrentie en de manier waarop de oudere tegenstanders verslagen werden geeft dit, voor de aankomende periode met het vooruitzicht op het NK en de Master in Bremen veel zelfvertrouwen.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden