Dinsdag 22 oktober 2019

SPORT 50 Jaar badminton in Vleuten-De Meern

VLEUTEN-DE MEERN > Badmintonvereniging BC Castellum viert haar 50 jarig jubileum. In april is het 50 jaar geleden dat het initiatief werd genomen BC Castellum op te richten. Sindsdien is het uitgegroeid tot een gezellige en bloeiende club met 200 leden in alle leeftijdscategorieën. Op zaterdag 6 april wordt het gouden jubileumfeest in sporthal en buurtcentrum De Weide Wereld gevierd.

Badminton is een van de meest beoefende sporten in Nederland. Volgens een recente sportmonitor zijn er meer dan 300.000 mensen die aangeven wel eens te badmintonnen. Het aantal mensen dat dit in clubverband doet is veel lager. Terwijl de sport ook in clubverband met veel plezier op veel niveaus gespeeld kan worden. Het is leuk om op het jubileumfeest van Castellum te komen kijken hoe een campingspel ook topsport kan zijn. Misschien worden daardoor de lokale topsporters uit onze regio wel echte sterren.

BC Castellum nodigt iedereen uit om te komen kijken naar de demonstraties in de sporthal van de Weide Wereld van 15.45 tot 16.45 uur door oud-jeugdleden van BC Castellum die op dit moment tot dé top van Nederland horen.

De sportdemonstratie wordt afgesloten door Clemens Wortel, ambassadeur badminton en sport en wijkwethouder Vleuten-De Meern Maarten van Ooijen die vervolgens het feest gedeelte openen. Om 18 uur sluit het openbare gedeelte en begint het besloten gedeelte voor leden en oud-leden. Kijk voor het complete programma en het opgeven voor het besloten gedeelte hier: bit.ly/castellum50

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden