Dinsdag 17 september 2019

SPORT Fiducia haalt kampioenschap en promotie naar 1e klasse binnen

VLEUTEN > Na 17 jaar gaat korfbalvereniging Fiducia 1 volgend jaar weer in de 1e klasse spelen.

Hoewel het lange tijd spannend bleef in de competitie en er meerdere teams waren die voor de 1e plek gingen, kon Fiducia vorige week al onverwacht de titel claimen. Achteraf gezien was de wedstrijd tegen medekoploper Viko een doorslaggevende wedstrijd. Na uit in Vianen nog verloren te hebben, wist Fiducia de thuiswedstrijd in de laatste seconden te winnen waardoor het vertrouwen begon te groeien. In de weken daarna bleef Fiducia onder leiding van de nieuwe trainer/coach Serge Valk wedstrijd na wedstrijd winnen, terwijl de concurrenten punten lieten liggen. Op 9 maart stond de belangrijke uitwedstrijd tegen ZKC ’31 op het programma. Na een spannende strijd, besliste Fiducia ook hier in de laatste minuten de wedstrijd en kon het team zich op gaan maken voor de kampioenswedstrijd in de Europahal op 16 maart. Het liep echter anders. Na afloop werd namelijk bekend dat Viko gelijk had gespeeld en dus was daar het kampioenschap al. Afgelopen zaterdag wilde Fiducia voor eigen publiek in een bomvolle sporthal tegen Viking uit Wijk bij Duurstede uiteraard nog wel laten zien dat zij de terechte kampioen is. Fiducia opende de score, maar daarna nam tegenstander Viking het heft in handen. Zij gaven zich niet zomaar gewonnen. Fiducia moest hard werken en ver in de tweede helft kwam de thuisploeg voor het eerst weer langszij. Daarna bleef Fiducia gaan en had Viking het moeilijk. Met nog een aantal mooie aanvallen werd de wedstrijd uiteindelijk met 21-17 gewonnen en kon er feest gevierd worden. Vol vertrouwen gaat Fiducia de laatste wedstrijden spelen in de zaal en dan richting het veld. Ook hier is een kampioenschap zeker nog mogelijk en daar willen zij dan ook alles aan gaan doen.

Ook de jeugd bij Fiducia doet het goed, een aantal teams zijn al kampioen en er wordt op hoog niveau gespeeld. Er lijkt dus een mooie toekomst aan te komen voor korfbalvereniging Fiducia.

Om ervoor te zorgen dat er de komende jaren ook voldoende aansluiting richting de selectie is, organiseert de ledenwerfcommissie op 6 april a.s. een spelochtend voor toekomstige leden op het veld van Fiducia aan de Europaweg. Op die dag kun je kennis maken met de korfbalsport. Wij nodigen iedereen uit om bij Fiducia mee te komen doen op 6 april om 9.00 uur. Neem je broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje mee en kom kennismaken.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden