Maandag 16 september 2019

SPORT NK Kenpo Karate, dit jaar met een unieke promotie

MAARSSEN > Op zondag 17 maart j.l. vond in Sporthal OVVO/De Kroon, het Nederlands kampioenschap Kenpo Karate plaats, georganiseerd door het bestuur van Kenpo Karate Nederland.

Dit jaar echter werden de wedstrijden voor vormen en zelfverdedigingstechnieken onderbroken voor een bijzondere gebeurtenis. Hans Hesselmann werd op deze dag gepromoveerd naar de negende dangraad van het American Kenpo Karate, de op één na hoogste dangraad van dit systeem. Hij is de eerste Nederlander die deze dangraad in ontvangst mag nemen.

Manon Aben en Gunther Groenestein boden hem deze dangraad aan. Dit deden zij namens zijn leraar Rainer Schulte, de zoon van de grondlegger van het American Kenpo Karate Ed Parker Jr. en vele andere kenpo karateka’s uit Nederland en België.

Hans Hesselmann heeft zich vanaf 1980 met volle overtuiging en passie, zowel nationaal als internationaal, actief ingezet voor Ed Parker’s Kenpo Karate systeem.

Jarenlang heeft hij een fulltime dojo gehad op het Jansveld te Utrecht, waar vele van de huidige kenpo karate schooleigenaren ooit aan hun training zijn begonnen. Zijn inspanningen hebben eraan bijgedragen dat dit systeem tot op de dag van vandaag in Nederland en België te beoefenen is.

Naast de verdiensten voor het Kenpo Karate is Hans Hesselmann nationaal en internationaal nauw betrokken geweest bij verschillende constructieve ontwikkelingen op het gebied van martial arts.

Wilt u meer weten over Kenpo Karate of het een keer zelf beoefenen, kijk dan op www.kenpokarate.nl.

1 REACTIE

Willie kelly21 maart 2019 om 20:12

Congratulations Hans looking forward to meet you in
October At your seminar on Hardcore Kenpo.
Regards.
EKKI

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden