Zaterdag 21 september 2019

SPORT Cok Kortekaas winnaar 24e Coupe De Haar Driebanden

HAARZUILENS > Op zaterdag 30 maart was de biljartfinale van het 24e Coupe De Haar. De organisatoren waren; Gert Zweserijn en Hans van der Weiden.

Dit toernooi kent zijn ontstaan in Haarzuilens, vandaar de naam, maar word de laatste jaren in Sportcafé de Poortdijk te IJsselstein gespeeld.

Uit de voorronden die in de 6 voorafgaande weekeinden gespeeld waren, kwamen de 12 finalisten. Op deze finale dag werden achtereen volgens de 8e, kwart-, halve finales en de finale gespeeld.

Na de kwartfinales waren de halver finalisten bekend, te weten Jan Stomp, 20 car. van Rappel, Cok Kortekaas, 25 car. van Padoc, Wim Tienhoven, 20 car. van De Plaats en Hans van der Weiden, 22 car. van B.V. Nieuwegein. Zowel Hans als Jan speelde gelijk in hun spannende halve finale en dus moesten er penalty’s genomen worden van aquit. Wim maakte er vijf en Jan miste helaas. Ook Hans miste de stoot van aquit en Cok scoorde wel. In de finale ging Cok furieus van start door in 11 beurten reeds 10 caramboles gemaakt te hebben. Toch bleef Wim knokken en kwam op het einde van de partij nog sterk terug. Cok won uiteindelijk in 44 beurten en Wim kwam er maar twee te kort. Cok was de constantste en dus de terechte winnaar van het 24e driebanden toernooi Coupe de Haar. Hij won de hoofdprijs van 250 euro en de wisselbeker.

Einduitslag van de 24e Coupe de Haar;

1. Cok Kortekaas Padoc Woerden

2. Wim Tienhoven De Plaats Montfoort

3. Jan Stomp Rappel IJsselstein

3. Hans van der Weiden B.V. Nieuwegein Nieuwegein

5. Maurice de Vré Het Fust Vianen

6. Alfons Lieverse De Treffers Benschop

7. Ron van de Gaag B.V. Nieuwegein Nieuwegein

8. Ronald van den Berg Walzicht Woerden

9. Peter van de Horst Entré Utrecht

10. Eric Maijenburg Padoc Woerden

11. Alan Longmuir B.V. Nieuwegein Nieuwegein

12. Joop Florie B.V. Nieuwegein Nieuwegein

Ook waren er prijzen voor de kortste partij en de hoogste serie, deze werden respectievelijk gewonnen door Alfons Lieverse van de Treffers in 22 beurten en Joop Florie met een serie van 6, zij wonnen beide een dinerbon. Alle finalisten kregen een geldprijs.

Het was weer een prima toernooi met een hoog algemeen gemiddelde van 0,560 dat tot stand kwam door in 11.045 beurten 6.142 caramboles te maken. De gezelligheid en sportiviteit stonden weer hoog in het vaandel.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden