Maandag 23 september 2019

SPORT Jeu de boules vereniging De Meern

DE MEERN > Jeu de Boules? Dat is toch dat spelletje dat je vaak speelt op de camping? Ja dat is het zeker, maar het is ook zoveel meer. Wist u dat jeu de boules, of eigenlijk petanque, want dat is het spel waar het hier over gaat, over de hele wereld wordt gespeeld en er nationale en internationale wedstrijden zijn.

Dat er alleen al in Nederland meer dan 200 verenigingen zijn met ruim 17 duizend aangesloten leden bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJJB). Dat er een nationale petanque competitie wordt gespeeld. Maar boven alles dat petanque zo’n ontzettend leuk spel is! Het spel vraagt tactiek, techniek en concentratie. En het is een spel voor alle leeftijden!

Op het boulodrôme aan het Prins Willem-Alexanderplantsoen in De Meern wordt er, als het weer het toelaat, door De Meernse Jeu de Boules club elke dinsdag- en donderdagavond vanaf 19.00 uur en op Zaterdagmorgen vanaf 10.00 uur gespeeld. Dit jaar is ons openingstournooi op zaterdag 27 april. (Koningsdag) In het winterseizoen spelen we op dinsdag- en donderdagmiddag vanaf 14:00 uur. We beschikken over een buitenterrein met 10 banen met verlichting.Het lidmaatschap houdt niet in dat U verplicht bent altijd te komen spelen,

U komt spelen als U daar zin in heeft.

Regelmatig worden toernooien georganiseerd.

Dit zijn altijd gezellige bijeenkomsten waar het er toch ook serieus aan toegaat.

Er is altijd een prijsje te winnen.

Tijdens de toernooien kan genoten worden van een drankje en/of hapje en is er tijd voor een praatje met de andere leden.

Gezelligheid staat voorop binnen onze vereniging.

Gedurende de maanden april tot en met september kunt u als lid deelnemen aan onze clubkampioenschappen, waarbij aan het eind van het seizoen bekend wordt wie de clubkampioen en clubkampioene van onze vereniging is geworden.

Na de afsluiting van het zomerseizoen gaan we met zijn allen ergens lekker eten.

Ook wordt er in de wintermaanden voor onze leden wekelijks een Klaverjas, Koersbal en Dartscompetitie georganiseerd in “de Schalm”.

Nieuwsgierig geworden? Kom eens vrijblijvend langs bij onze vereniging.

Er is altijd wel gelegenheid om even mee te spelen er zijn extra ballen en onze leden leggen u graag uit hoe Jeu de Boules gespeeld moet worden.

Heeft u interesse of wilt U lid worden dan kunt U zich aanmelden bij onze secretaris

dhr. Jan Baas, of tijdens onze speeldagen bij een van de aanwezige bestuursleden.

De contributie bedraagt € 20,00 per kalenderjaar.

Secretariaat: Jan Baas

 030-6664550

Email: luciajanbaas@casema.nl

www.demeernsejeudeboulesclub.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden